На Євро-2012 рух на українсько-польському кордоні може бути паралізовано

Поділитися
© Agencja Gazeta
Польські митники протестують проти підвищення пенсійного віку. У період проведення Євро-2012 через страйк туристи можуть потрапити у величезний затор.

Величезні черги з вантажівок вишикувалися на українсько-польському кордоні.

Вчора під пунктом пропуску «Краковець» на Львівщині чекали близько сотні фур, а з польського боку кордону, у «Корчові» - удвічі більше. Проблеми у водіїв і вантажоперевізників виникли через страйк польських митників, які протестують проти підвищення пенсійного віку, пише Сегодня.

На «будках» митників вивішені плакати, що попереджають про бунт. У трикілометровій черзі далекобійники стоять по 8-10 годин.

Страйк польських митників почався тиждень тому. Причина - польський сейм підвищив пенсійний вік для чоловіків і жінок до 67 років. Митники вимагають відпускати їх на пенсію у 55 років. Як розповіла виданню керівниця профспілки працівників митниці в Перемишлі Іванна Сидор, бунт полягає в тому, що митники виконують свою роботу за всіма інструкціями: довго і ретельно (це призводить до довгих черг).

Співробітники польської митниці в неофіційних розмовах зізнаються, що це тільки початок акції протесту. Через кілька днів, за їхніми словами, черги можуть зрости, і в них уже будуть і легкові авто. І ті, хто зібрався їхати через кордон на матчі євротурніру на своїх авто, ризикують потрапити в мегазатор. Офіційно митна служба Польщі запевняє, що на туристів і підприємців акція протесту не вплине. !zn

Читайте також:

Кордони Євросоюзу будуть патрулювати роботи

Набули чинності нові правила перетину кордону України з Росією

Польський журналіст склав «путівник хабарів» на кордоні з Україною

До Євро-2012 полегшать процедуру перетину кордонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі