На київській набережній знову з'являться плавучі ресторани, - ЗМІ

Поділитися
Після тотальної зачистки столичної набережної від дебаркадерів там знову з'явився плавучий ресторан. Неофіційно в «Плесо» обіцяють вирішити питання з появою нових закладів, не дивлячись на те, що в КМДА наполягають, що це незаконно.

На київській набережній з'явився двоповерховий «Ресторан: європейська кухня і гриль-меню». Незабаром там можуть з'явитися й інші заклади, пише газета "Сегодня".

У КП «Плесо» неофіційно повідомили журналістам, які під виглядом дніпропетровських бізнесменів нібито хотіли пришвартувати свій дебаркадер біля київської набережної, що це можливо.

«Це можливо. Але встановити його саме на Поштовій - дуже важке завдання. Це ж набережна. Ви ж уявляєте, хто за цим стоїть?! Вам потрібно надати дуже багато документів. Наше підприємство відповідає за все, що коїться на воді, і ми маємо право вирішувати питання з розміщенням. Але причали належать іншій держструктурі. Вам потрібно з ними окремо домовлятися. Але набережна Дніпра - дуже ласий шматок. Там всі хочуть пришвартувати свої дебаркадери - уже черга з таких. Де саме ви хочете стояти? Можливо, ми знайдемо інше, теж привабливе місце для вас», - сказав чиновник.

Про ціни за місце розповів один із власників дебаркадера, якого «вигнали» з набережної. «Повернутися на набережну можна лише за великі гроші. Це кілька сотень тисяч гривень. Для нас це просто непідйомні гроші, тому ми змушені були закрити цей бізнес», - зізнався він.

Заступник голови КМДА Михайло Кучук заявив з цього приводу, що повернення дебаркадерів неможливо доти, поки не будуть прийняті зміни до законів. «Ми отримали лист від генпрокурора, в якому говориться, що немає якихось затверджених правил і норм, які дозволяли б пришвартуватися дебаркадерам на набережній. Тому ніяких законних підстав працювати там плавучим ресторанам і готелям немає. Спочатку потрібно прописати норми для діяльності закладів на воді, тоді можна буде про щось говорити», - говорить Кучук.

Нагадаємо, в 2010 році набережну зачистили від дебаркадерів. !zn

Читайте також:

У Києві на місці евакуйованих плавучих ресторанів з’явились нові

До київської акваторії влітку можуть повернути плавучі ресторани

З Дніпровської набережної відбуксирували останній заклад-дебаркадер

Столичну набережну очистили від «плавучих» ресторанів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі