На Одесу насувається шторм: у Чорному морі очікуються 5-метрові хвилі

Поділитися
19-20 грудня у Чорному й Азовському морях очікується сильний шторм, МНС попереджає про небезпеку виходу в море. У Києві продовжує діяти режим НС через снігопади.

Погодні умови в Україні в найближчі дні продовжать погіршуватися. 19-20 грудня температура повітря на півночі впаде до -22 градусів, а на Чорному та Азовському морях очікується сильний шторм.

"За нашими прогнозами, висота хвиль на Азовському морі досягне 1,5-2 м, на Чорному - 3-5 метрів", - повідомив виданню "КоммерсантЪ-Украина" директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

У зв'язку зі штормовим попередженням у МНС звернулися до керівників підрозділів відомства Криму, Севастополя, Херсонської та Миколаївської областей з проханням повідомити населенню про небезпеку виходу в море.

В Одесі та Одеській області очікується північно-східний вітер 20-24 м/с, з поривами до 25-28 м/с, який може спровокувати хвилі заввишки 3-4 метри в акваторії Чорного моря.

Влада міста відзначила, що в таких умовах категорично забороняється вихід у море маломірних суден (риболовецькі човни, катери, яхти, катамарани), пише "Сегодня".

У міськраді також порадили мешканцям остерігатися знаходитися поблизу ліній електропередач, старих будівель і сухих дерев, а також не ставити автотранспорт під деревами і конструкціями зовнішньої реклами.

У Києві тим часом продовжує діяти надзвичайна ситуація, оголошена 11 грудня через рясні снігопади.

"Ми домовилися почекати (зі скасуванням надзвичайної ситуації) до наступної середи, оскільки зараз встановилися люті морози, а в місті є місця, які досі не очищені від снігу", - повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Він пояснив, що якщо скасувати надзвичайну ситуацію, то столична влада не зможе залучати для прибирання снігу техніку і людей з інших відомств. !zn

Читайте також:

Азаров попросив українців не сідати за кермо через сніг

Жертвами морозів в Україні стали 37 осіб

На розчищення доріг у Західній Україні кинули солдат (ВІДЕО)

Ураган в Одесі: дерева перекрили вулиці, море затопило набережну (ФОТО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі