На вибори кинуть п'яту частину міліцейського складу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
З початком виборчої кампанії у МВС розгорнуті оперативні штаби, які працюють в цілодобовому режимі. У день голосування до виборчих дільниць прийдуть 65 тис. міліціонерів.

Для забезпечення громадського порядку та реагування на можливі правопорушення у день голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня попередньо планується залучити понад 65 тис. працівників міліції, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

«З початком виборчої кампанії в міністерстві і всіх підпорядкованих підрозділах розгорнуті оперативні штаби у цілодобовому режимі. Їхнє основне завдання - відстеження ситуації в державі, пов'язаної з виборчим процесом», - сказав Ратушняк під час зустрічі з представниками Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зі спостереження за виборчою кампанією в Києві.

Ратушняк зазначив, що міліція - поза політикою і відповідно до закону «Про міліцію» її завданнями є охорона і забезпечення громадського порядку, запобігання правопорушенням та їх припинення. Він також заявив, що міліцією буде вжито необхідних заходів для забезпечення правопорядку в рамках виборчого процесу.

Нагадаємо, що зараз в українській міліції нараховується близько 300 тис. осіб. Експерти вважають це число надмірним і пропонують скоротити його майже у 10 разів - до середньоєвропейських норм - 1 один міліціонер 1 тисячу осіб, тобто до 46 тис. міліціонерів. !zn

Читайте також:

Половина українців боїться, що їх можуть кинути до в’язниці ні за що

Українці довіряють судам ще менше, ніж міліції

Неефективність міліції викликана корупцією та низькою моральністю

Половина українців боїться вийти ввечері з дому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі