На Володимирській гірці зруйнували столітню альтанку (фото)

Поділитися
© everyday.in.ua
У Києві знесли альтанку, збудовану у кінці XIX століття на гроші відомого підприємця і мецената Василя Кокорєва.

У київському парку Володимирська гірка демонтували столітню альтанку. На даний момент на місці, де стояла давня альтанка, залишилися вісім металевих вертикально розташованих труб, на яких кріпилася конструкція.

Сама конструкція була зрізана і вивезена. Доріжки, що ведуть до місця, де стояла альтанка, засипано свіжим гравієм, а поруч лежать комплекти нової плитки.

У КМДА заявили, що альтанку демонтували з метою реконструкції. Ця альтанка знаходиться на горі над Дніпром неподалік від пам'ятника Хрещення Русі і Михайлівського монастиря.

Альтанку було названо на честь мецената і заводчика Василя Кокорєва. Побувавши у 1863 році на упорядкованій владою Володимирській гірці, ця людина розпорядився передати в дарунок Києву одну тисячу рублів для того щоб тут встановили альтанку. Тільки у кінці ХІХ століття влада міста під час проведення чергових робіт з благоустрою Володимирської гірки згадала про подарунок Кокорєва. До того часу, завдяки відсоткам, капітал мецената виріс більш ніж у три рази, що дозволило створити не одну, а дві ажурні металеві альтанки.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Нагадаємо, на минулих вихідних у Києві на Андріївському узвозі знесли три будівлі, розташовані біля Музею Булгакова. Подія викликала суспільний резонанс, після чого інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю в Києві призупинила роботи з будівництва на Андріївському узвозі.

Як повідомлялося, власник групи СКМ Рінат Ахметов подякував небайдужим до долі Андріївського узвозу киянам, які виступали проти руйнування його будівель, і пообіцяв не руйнувати архітектурний вигляд вулиці, а брати участь у його відновленні.

Раніше компанія ЕСТА Холдинг вирішила відмовитися від планів будівництва торгово-офісного центру (ТОЦ) на вул. Фролівській, на місці колишньої швейної фабрики Юність в Києві.

Влада Києва запропонувала власникові землі на Андріївському узвозі, де було знесено три будівлі, відновити одну з них, а саме фасадну будівлю вулиці. !zn

Читайте також:

Забудовники запевняють, що знесені будівлі поблизу Андріївського узвозу не мають історичної цінності

Роботи з будівництва офісного комплексу на Андріївському узвозі припинені

На Андріївському узвозі знесли три історичні будівлі

Попов звинуватив у знесенні будинків на Андріївському своїх попередників

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі