Названо найнебезпечніші автомобілі на українських дорогах

Поділитися
© darriussdarriuss.livejournal.com
Найчастіше у криваві ДТП в Україні потрапляють "Лади", "Жигулі", "Ланоси", Mercedes-Benz і Chevrolet. З початку року в аваріях на українських дорогах загинули майже 5 тисяч осіб.

У рейтингу аварійності автомобілів на українських дорогах лідирують машини випуску ВАЗ («Жигулі», «Лада» та «Нива»). За даними МВС, за 11 місяців 2012 року зареєстровано 39 тисяч 748 ДТП за їхньою участю.

Іншими словами, щогодини в Україні в аварії потрапляє по 5 машин ВАЗ. У 17,5% подібні події закінчуються каліцтвами або загибеллю потерпілих, пишуть "Комментарии".

На другій позиції рейтингу - ЗАЗ з його народними «Ланосами». За січень-листопад 2012-го - 9 тис. 993 ДТП, з яких 1 тис. 282 шт. - спричинили тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості або смерть людей. У відсотках - це 12,8% всіх ДТП з машинами марки ЗАЗ.

Третє і четверте місця посіли Mercedes-Benz (10 тис. 61 ДТП з яких 1 тис. 271 з кривавими наслідками; 12,6%) і Chevrolet (10 тис. 372/868 ДТП; 11,9%).

Згідно з інформацією, наданою виданню Центром безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України, всього за 11 місяців поточного року в аваріях на українських дорогах постраждали 34 тисячі 309 осіб, 4 тис. 663 - загинули. !zn

Читайте також:

Штрафи за керування автівкою у нетверезому стані хочуть підвищити до 6 тисяч гривень

Вчені визначили найнебезпечніший день для водіння

Під час нелегальних вуличних перегонів у Києві загинув чиновник, який раніше відшкодовував ПДВ

ДАІ: Кортежі чиновників можуть порушувати правила дорожнього руху

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі