Неефективність міліції викликана корупцією та низькою моральністю

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українці впевнені, що проблеми в міліції - зовсім не через низькі зарплати.

На думку більшості опитаних Соціологічною групою «Рейтинг», найбільше заважає українській міліції ефективно виконувати свої функції корупція (64%), недовіра населення (39%), низька моральність працівників міліції (39%), висока залежність від вищої влади (34%) і низький рівень підготовки кадрів (31%).

Дещо менше - низькі зарплати співробітників міліції (23%), висока залежність від політиків (22%), непрофесійне керівництво (20%), низький рівень взаємодії громадян з міліцією (20%), погане технічне оснащення (19%), неналежний контроль за міліцією з боку прокуратури (18%), відсутність належного фінансування (17%), застаріле законодавство (14%), неналежний контроль громадян (14%) і занадто м'які закони, які звужують права міліції (10%).

Нагадаємо, що напередодні міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що кожен четвертий міліціонер готовий звільнитися через соціальні проблеми.

На думку більшості опитаних, проблеми міліції не є новими: тільки 8% вважають, що вони виникли за останні кілька років, тоді як 18% - за останні 5-10 років, 32% - за останні 10-20 років, 21% - ще за часів СРСР.

Більше 80% опитаних зазначають, що українській міліції потрібні реформи, у т.ч. 51% - термінові, 30% - реформи потрібні, але вони не першочергові.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» 16 - 24 грудня 2011 року серед 1000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з імовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3,1%, для значень близьких до 30% - не більше 2,8%, для значень близьких до 10% - не більше 1,9%, для значень близьких до 5% - не більше 1,4%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі