Німецька поліція затримала українських туристів за візи, отримані «обманним шляхом»

Поділитися
© sat-world.net
У Німеччині затримали сімох українців, які поїхали відпочивати туром Львів-Дрезден-Краків. Причиною назвали те, що в них була відкрита не туристична, а бізнес-віза, яку відразу ж анулювали. Звинувачення тягне за собою штраф. Поки що, українські туристи сплатили по 67 євро за роботу поліційної дільниці у вихідний.

У Німеччині через «нецільове використанням мульти-візи» затримали сімох українців, які поїхали відпочивати туром Львів-Дрезден-Краків. Людей забрали до поліційної дільниці з автобуса. Причиною назвали те, що в них була відкрита не туристична, а бізнес-віза, яку відразу ж анулювали. Німецька сторона назвала це нецільовим використанням мульти-візи.

Одну з затриманих вже відпустили, оскільки вона мала запрошення з Німеччини. Жінка встигла повернутися додому зі своєю тур-групою.

Затриманий український юрист Олександр чекає в Берліні на свій квиток додому.

"Я не знаю навіть до кого претензії. Якщо я не мав права перетинати кордон, хай би мене прикордонники зупинили", - сказав він.

У вітчизняному МЗС запевняють, що документи мають збігатися з реальною метою подорожі, а відповідальність лежить на громадянах, які подають недостовірні данні, що може наразити на ризики в країнах шенгенської зони.

Туристична компанія, яка організовувала подорож, пояснила, що "увагу німецької дорожньої поліції привернули лише документи тих туристів, які перебували в турі на підставі самостійно відкритих у консульських установах Республіки Польща багаторазових шенгенських віз".

Німецькі правоохоронці підозрюють екскурсантів у використанні візи, отриманої обманним шляхом. Звинувачення тягне за собою штраф. Поки що, українські туристи сплатили по 67 євро за роботу поліційної дільниці у вихідний. Повернення додому сплачує турфірма. У понеділок додому повернулися двоє затриманих туристів. В МЗС сподіваються, що решта буде в Україні вже завтра. !zn

Читайте також:

Поляки будуть видавати українцям шенгенські візи за квитками на футбол

Гриценко вважає, що після фальсифікацій на виборах Європа «перекриє кордон»

Єврокомісія відзначила «обмежений прогрес» України у лібералізації візового режиму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі