Німці відмовили Іспанії у видачі Дем'янюка

Поділитися
Мюнхенський суд відхилив запит на видачу уродженця України Івана Дем'янюка Іспанії.

У німецькому суді зазначили, що Іспанія не відповіла на два запити щодо інформації про час і обставини смерті її громадян. "На підставі цього судові органи Німеччини не бачать прямих доказів причетності Дем'янюка до загибелі іспанських в'язнів", - підкреслила прес-секретар суду.

Як писало ZN.UA, у січні 2011р. іспанський суддя Ісмаель Морено пред'явив офіційне звинувачення у злочинах проти людяності 90-річному уродженцеві України Івану Дем'янюку.

Дем'янюка підозрюють у причетності до загибелі 60 іспанців у концтаборі Флоссенбюрг, в якому він, імовірно, служив охоронцем під час Другої світової війни.

Морено також видав міжнародний ордер на арешт Дем'янюка, який спрямовано німецькій владі.

12 травня мюнхенський суд визнав І.Дем'янюка винним у причетності до вбивства більше 27 тисяч євреїв у концтаборі під час Другої світової війни і засудив його 5 років тюремного ув'язнення.

Львівська обласна рада звернулася до президента і прем'єр-міністру України, спікера Верховної Ради, МЗС і голові Всесвітнього конгресу українців з проханням захистити українця Івана Дем'янюка. Депутати Львівської обласної ради вважають, що вирок для Івана Дем'янюка є дискредитацією українців в очах світової громадськості, перекладанням провини за військові злочини на Україну, найбільш постраждалу під час Другої світової війни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі