Негода знеструмила 52 населених пункти у трьох областях України

Поділитися
© ZN.UA
В ніч з четверга на п'ятницю внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 52 населених пунктів.

В ніч з четверга на п'ятницю внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 52 населених пункти, повідомляє МНС.

У п'ятницю вранці, знеструмлено населені пункти у трьох областях: Одеській - 41, Київській - 8, Черкаській -3.

До відновлення енергопостачання залучені бригади обленерго.

Не встигли в Одесі прибрати наслідки руйнівного потопу, як на місто знову обрушилась стихія. За словами очевидців, Пальміру несподівано накрила чорна хмара, хоча ще кілька хвилин тому небо було абсолютне чисте, і почалася потужна гроза зі зливою.

Відпочиваючі в Аркадії у паніці залишили пляжі і штурмували громадський транспорт. Через сильний вітер зносило літні кафе й ресторани, власники квапливо намагалися сховати своє майно.

А на Волині більше півдесятка пожеж за останню добу викликали блискавки. Про це повідомили у ТУ МНС у Волинській області.

Зокрема, на території області у Старовижівському, Ратнівському, Локачинському Любомльському, Ківерцівському районах сталися 6 пожеж. Вони викликані потраплянням блискавки у господарські будівлі, пише Сегодня.

У селищі Семенівка блискавка спричинила пожежу у двоповерховому житловому будинку. Рятувальники боролися з вогнем протягом двох годин, оскільки на момент їхнього прибуття вогонь охопив покрівлю будівлі повністю. Ніхто з жителів не постраждав.

Варто також нагадати, що через зливи вчора під водою опинився і обласний центр Волинської області місто Луцьк.

Місяць тому негода накоїла лиха на заході України. В Перечинському районі Закарпаття пронісся смерч. В епіцентрі стихії виявився населений пункт Тур'я Бистра. У селі не залишилося практично жодного двору, який би не постраждав від сильного вітру.

Раніше повідомлялося, що в результаті дощу і сильних поривів вітру у п'яти областях України було знеструмлено 93 населених пункти - сильний ураган, зокрема, пронісся над Луганськом. У неділю, 3 червня, у результаті складних погодних умов (дощ, гроза, сильний вітер) в Луганську через спрацьовування систем захисту ліній електропередач було знеструмлено майже три тисячі приватних житлових будинків. Через негоду травми отримали 3 особи, з них 2 дитини (1 дитина з черепно-мозковою травмою була госпіталізована).

Нагадаємо, 11 липня внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру) та спрацювання систем захисту ліній електропередач, були знеструмлені 79 населених пунктів.

Без електропостачання залишилися населені пункти у трьох областях: у Рівненській - 31, у Львівській - 29 і в Тернопільській - 19. До відновлення енергопостачання були залучені бригади обленерго. !zn

Читайте також:

Одесу затопило під час сильної зливи (фото, відео)

Україна надасть допомогу постраждалим від повені на Кубані

Янукович висловив співчуття Путіну і запропонував допомогу у ліквідації наслідків повені

Жертвами повені на Кубані стали більше 170 людей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі