Невідомі вночі захопили Гостиний двір, всередину завезено кран і самоскиди

Поділитися
Невідомі вночі захопили Гостиний двір, всередину завезено кран і самоскиди © The White House
За останні два дні зроблена третя спроба захопити Гостиний двір на Подолі, який активісти намагаються захистити від руйнування.

У ніч на середу, 19 грудня, кілька десятків невідомих у чорній формі увірвалися у Гостиний двір у Києві та влаштували погром. Активістів, що захищали приміщення від захвату, побили.

"Увірвалися близько 40 невідомих у чорній формі. Виштовхнули частину активістів, які перебували всередині, на вулицю, частина забарикадувалася. Активістів штовхали, тягнули по землі. Міліція була на місці, але ніяких дій не робила щодо нападаючих", - написала у своєму Facebook активістка Марія Лєбєдєва.

За даними громадського об'єднання "Збережи старий Київ", за дві години після цього всередину Гостиного двору почали завозити важку будівельну техніку. Активісти намагалися протистояти заїзду КамАЗів, проте їх відтягнули.


Як розповів активіст Ігор Луценко, двох осіб - Андрія Пастушенка та Вадима Торопова - сильно побили. Їх обох забрала "швидка допомога".

Всередину завезли 2 самоскиди, 1 кран і гусеничну установку. Закрили і заблокували ворота.

Активісти зовні чули, як виламували двері і вікна у приміщенні, де забарикадувалися ще троє їхніх соратників, серед яких - священик. Зв'язку з цими активістами немає. Що з ними відбувається - невідомо.

Також повідомляється, що захоплено приміщення наукового інституту реставрації та бібліотеки, яке знаходиться у Гостиному дворі.

Протягом останніх двох днів це вже третя спроба захопити приміщення Гостиного двору. !zn

Читайте також:

За "реконструкцією" Гостиного двору стоять кіпрські бізнес-партнери Фірташа та Бойка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі