Нігерійські пірати атакували судно з російсько-українським екіпажем. Двоє росіян у заручниках

Поділитися
Під час нападу один із членів екіпажу отримав поранення, а ще один зник безвісти. Окрім того, пірати захопили в полон капітана і головного інженера судна.

У Нігерії, у гавані Порт-Харкорта, озброєні пірати напали на суховантаж-рефрижератор, у складі екіпажу якого знаходяться російські, українські та філіппінські моряки.

Як повідомив сьогодні представник Міжнародного морського бюро (ММБ, центр інформації про діяльність піратів) Ноел Чонг, інцидент стався напередодні, 28 лютого. Нападники - а їх було вісім осіб - були добре озброєні. Перед тим, як піднятися на судно, вони обстріляли його з кулемета. Погрожуючи зброєю, пірати змусили членів команди віддати їм гроші.

Після цього злочинці взяли у полон капітана і головного інженера судна (про громадянство яких спочатку не було інформації) і зникли на моторному човні. Крім того, за даними західних ЗМІ, в ході нападу один із членів екіпажу отримав поранення, а ще один зник безвісти.

Як стало відомо позже, заручниками є двоє росіян - факт захоплення підтвердив посол Росії у Нігерії Олександр Поляков.

"На жаль, це так. В екіпажі потерпілого від нападу піратів судна було 14 осіб, з них шестеро росіян. Двох - капітана на прізвище Пікус і головного механіка на прізвище Мельников - пірати забрали з собою", - повідомив посол.

За його словами, бандити на зв'язок поки не виходили.

Як повідомили у Міжнародному морському бюро, у 2012 році біля узбережжя Нігерії морські пірати скоїли вже 7 нападів. !zn

Читайте також:

Українські моряки стали більш вигідною мішенню для піратів

Українці відбили напад сомалійських піратів

Сомалійські пірати у минулому році завдали шкоди на 7 млрд доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі