Німецький фонд імені Бьолля нагородив білоруського правозахисника Беляцього

Поділитися
© 6yka.com
Білоруському правозахиснику Беляцькому присуджена премія фонду імені Бьолля. Він удостоєний нагороди за відстоювання прав людини в авторитарній Білорусі.

Німецький фонд імені Гайнріха Бьолля присудив премію Петри Келлі білоруському правозахиснику Олесю Беляцькому. Як говориться в прес-релізі Фонду, громадський діяч удостоєний нагороди за багаторічний внесок у боротьбу за дотримання прав людини в авторитарно керованій Білорусі.

Премія є висловленням солідарності з Беляцким та іншими політичними в'язнями в Білорусі і підтвердженням вимоги про їх негайне звільнення, зазначається в рішенні журі.
Сам лауреат відмовився від грошової винагороди в розмірі 10 тисяч євро, цю суму Фонд Генріха Белля має намір використовувати для зміцнення правозахисної діяльності в Білорусі.
Керівник правозахисного центру «Весна» Олесь Беляцкий був заарештований у серпні минулого року за звинуваченням в ухиленні від сплати податків. Підставою стала інформація про закордонні банківські рахунки правозахисника, яку білоруська влада отримала з Литви та Польщі. Беляцький був визнаний винним і засуджений до 4,5 років в'язниці. Сам він наполягав на своїй невинності, заявляючи, що гроші, що надійшли на рахунки, призначалися не для нього особисто, а використовувалися для потреб центру «Весна».
Премія Петри Келлі з 1998 року присуджується особам або групам осіб за активну участь у боротьбі за дотримання прав людини, ненасильницьке вирішення конфліктів та захист навколишнього середовища. Премія була заснована в пам'ять відомої політичної діячки, яка брала участь у створенні в Німеччині партії «зелених», Петри Келлі (1947-1992). В останні роки нагороди були удостоєні російський адвокат і правозахисник Юрій Шмідт, китайський адвокат Чжан Сичжі, активістка із захисту прав людини та екології з Кенії Вангарі Маатаї, яка пізніше стала лауреатом Нобелівської премії миру. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі