Нобелівські лауреати виступили проти присудження Євросоюзу премії миру

Поділитися
Нобелівські лауреати виступили проти присудження Євросоюзу премії миру © dw.de
Невдоволення рішенням Нобелівського комітету присудити ЄС премію миру висловили нобелівські лауреати. Вони вимагають не виплачувати Євросоюзу преміальні в розмірі 8 мільйонів крон.

Три лауреати Нобелівської премії миру висловили невдоволення у зв'язку з присудженням цієї премії за 2012 Європейському Союзу.

За півтора тижні до офіційної церемонії вручення нагороди нобелівські лауреати - архієпископ ПАР, 81-річний Десмонд Туту, а також Майрід Магуайр з Північної Ірландії і Адольфо Перес Есківель з Аргентини надіслали у шведський Нобелівський комітет лист, в якому висловили протест.

На думку авторів послання, ухвалене рішення суперечить критеріям, які засновник премії Альфред Нобель сформулював у 1896 році у своєму заповіті. Лауреати вимагають не виплачувати Євросоюзу преміальні у розмірі 8 мільйонів крон (1,2 мільйона доларів).

- ЄС визначився, куди витратить гроші від Нобелівської премії миру

12 жовтня Нобелівська премія миру за 2012 рік була присуджена Євросоюзу. Підставою для цього став той факт, що протягом 60 років, які минули після укладення Паризького договору, Європейський союз діяв в інтересах демократії і захисту прав людини в Європі.

У грудні на церемонії вручення премії очікуються 18 європейських лідерів, включаючи канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Франсуа Олланда. Шестеро, у тому числі прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, відмовилися приїхати. !zn

Читайте також:

ЄС визначився, куди витратить гроші від Нобелівської премії миру

Нобелівську премію миру присудили Європейському союзу

Радіостанцію «Ехо Москви» висунули на Нобелівську премію миру

Тимошенко - третій кандидат на Нобелівську премію за версією букмекерів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі