Нова бійня в Сирії: понад 100 мирних жителів убиті в районі міста Хама

Поділитися
У Сирії, в околицях міста Хама, близько ста людей стали жертвами бійні, влаштованої у середу, 6 червня, урядовими військами. У селах Аль-Кубеїр і Маарзаф вбито більше 80 осіб, у тому числі 22 дітей і 20 жінок, деякі були зарізані або спалені.

Понад 100 людей стали жертвами розправи, влаштованої над мирним населенням в околицях міста Хама в центрі Сирії, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на представника опозиційної організації «сирійська національна рада» Мохаммеда Серміні.

Опозиція заявляє, що вбивство скоєно армією Сирії.

«Сто людей вбито в селах Аль-Кубеїр і Маарзаф, серед убитих близько 20 жінок і 20 дітей», - сказав Серміні.

Це вже друге повідомлення про масове вбивство мирних жителів у Сирії за останній час. Два тижні тому аналогічна звістка надійшла з селища Хула у провінції Хомс. Напад на цей населений пункт стався 25-26 травня. За даними міжнародних спостерігачів, його жертвами стали понад 100 осіб, у тому числі жінки і діти. Опозиція також поклала провину за розправу над жителями Хули на сирійську владу. Радбез ООН на екстреній нараді 27 травня «ужорсткій формі» засудив розправу над мирними жителями. Сирійська влада заперечувала причетність до трагедії, поклавши відповідальність за вбивства на бойовиків-ісламістів.


У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальне число жертв перевищило 9000 осіб. Сирійська влада заявляє, що у зіткненнях з озброєною опозицією загинули більше 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики, а число жертв серед мирного населення перевищило позначку у 3,2 тисячі осіб.

Читайте: Саудівський імам призначив винагороду у півмільйона доларів за голову Башара Асада

З квітня у Сирії, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН. Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти і жертви.

За даними сирійської влади, «озброєні терористичні угруповання» здійснили за цей час понад 5000 порушень умов плану Аннана. У свою чергу, озброєна опозиція заявляє, що вона дотримується перемир'я і покладає відповідальність за продовження насильства в країні на урядові сили. !zn

Читайте також:

Асад звинуватив «зовнішні сили» у розв'язуванні громадянської війни у Сирії

Країни Заходу масово висилають сирійських послів через різанину в селищі Хула

При обстрілі сирійської армією міста Хама вбито 41 особу. Серед загиблих є жінки і діти

У Сирії під час вибухів загинули 40 осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі