Нова серія терактів в Іраку забрала життя 16 людей, десятки поранених

Поділитися
© ladno.ru
Здетонували закладені біля дороги вибухові пристрої та начинені вибухівкою автомобілі. За кількістю жертв це наймасштабніша атака на Багдад за останній місяць.

У столиці Іраку Багдаді 31 травня в результаті серії терактів загинуло, щонайменше, 16 людей, ще 56 отримали поранення.

Вибухи прогриміли в п'яти районах у північній, південній та західній частині іракської столиці. Повідомляється, що здетонували закладені біля дороги вибухові пристрої та начинені вибухівкою автомобілі. Як мінімум одним з них, за свідченням очевидців, керував смертник.

За кількістю жертв це наймасштабніша атака на Багдад за останній місяць. Після масових вбивств на релігійному грунті кілька років тому число смертоносних вибухів в Іраку різко впало. Тим не менш, повстанці продовжують вдаватися до насильства з метою повалити очолюваний шиїтами уряд країни.

Нагадаємо, в березні, щонайменше, 29 людей загинуло і понад 100 постраждали в результаті серії терактів, які сталися в ряді міст Іраку.

Найпотужніший вибух прогримів у місті Кербела на півдні країни, яке населене переважно шиїтами. Два вибухи, що прогриміли, забрали життя 13 людей, ще 48 постраждали. У місті Кіркук - столиці однойменної провінції на півночі країни - зловмисники припаркували машину, начинену вибухівкою біля відділення поліції. Від її вибуху загинуло семеро людей, 30 отримали поранення. У центрі Багдада підірвав себе терорист-смертник, у результаті чого загинуло три людини, ще 21 людина постраждала. !zn

Читайте також:

15 людей загинуло в результаті вибухів в Іраку

У Лондоні затримано «ідеолога» терактів 11 вересня

У США пред'явили звинувачення організаторам терактів 11 вересня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі