Нью-Йорк почав «оживати» після урагану «Сенді»

Поділитися
Нью-Йорк почав «оживати» після урагану «Сенді» © firstnews.ru
Нью-Йорк, на який припав основний удар стихії, поступово повертається до нормального життя. У місті досі не ходить метро - підземка відкриється через кілька днів, коли з тунелів відкачають всю воду. Робота наземного громадського транспорту частково вже відновлена​​.

У середу, 31 жовтня, у Нью-Йорку були знову відкриті три мости, що з'єднують Манхеттен з Брукліном. Про це повідомив мер міста Майкл Блумберг.

У той же час, представники транспортних компаній Нью-Йорка повідомили про відновлення незабаром роботи більшості ліній метрополітену і маршрутів автобусів.

Очікується, що порядок на нью-йоркському транспорті буде відновлено протягом середи.

В цілому жертвами урагану «Сенді» стали 110 осіб. Серед них загиблі зі США, Канади, Пуерто-Ріко, Куби, Ямайки, Гаїті і Колумбії.

У Нью-Йорку вода почала відступати. Нью-йоркське метро, деякі гілки і станції якого були затоплені, зможе відновити свою роботу лише через 3-5 днів.

Прямі збитки від «Сенді» оцінили приблизно в $ 20 млрд. За деякими оцінками, в цілому ураган може обійтися США в $45 млрд.

У найближчі дні ураган «Сенді» продовжить рух через штат Пенсільванія, очікуються зливові дощі і повені.

Незважаючи на повідомлення метеорологічних служб про те, що ураган слабшає, формальна зміна ступеня сили стихії не говорить про зниження небезпеки - швидкість вітру сягає в даний час до 120 кілометрів на годину.

- Ураган «Сенді» обрушився на США: 70 загиблих, Нью-Йорк підтоплений і знеструмлений (ВІДЕО)

Американські ЗМІ повідомляють про зростання кількості жертв урагану. Найбільше число жертв припадає на штат Нью-Йорк. Очевидці продовжують повідомляти про наслідки урагану в соціальних мережах.

Зараз Супершторм просувається вглиб країни і незабаром може досягти Великих озер. До приходу урагану готується Чикаго. Місто стоїть на березі озера Мічиган. Прогнози синоптиків невтішні: можливі хвилі до 7 метрів заввишки.

Нагадаємо, ураган «Сенді», названий «Франкеншторм», вже забрав життя близько 40 осіб. За даними національної метеорологічної служби США, основний удар стихії припаде на штати Нью-Йорк і Нью-Джерсі. Президент США Барак Обама розпорядився привести в стан підвищеної готовності підрозділи надзвичайних служб у регіонах, по території яких пройде ураган «Сенді». Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Тропічний шторм «Сенді», який сформувався в західній частині Карибського басейну, почав набирати силу після проходження Ямайки. Він був перекваліфікований в ураган першої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона ввечері у середу. Після Куби ураган пройшов над Гаїті і попрямував у бік Багамських островів. Надалі синоптики прогнозують його шлях уздовж східного узбережжя США.

Загальні збитки економіки США від урагану «Сенді», що обрушився минулої ночі на Східне узбережжя США, можуть перевищити $20 млрд, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані дослідницької компанії Kinetic Analysis Corp.

Лише $7-8 млрд - це застраховані збитки. Значна частина загальних втрат припаде на частку муніципалітетів, які будуть змушені відновлювати зруйновану інфраструктуру.

Американські фондові майданчики, в тому числі New York Stock Exchange, ринок облігацій у вівторок знову будуть закриті. Припинена робота низки великих підприємств, включаючи заводи General Motors.

Читайте також:

Штаб-квартира ООН у Нью-Йорку постраждала від урагану «Сенді»

Ураган «Сенді» знищив легендарний корабель, який знімався у «Піратах Карибського моря»

Збитки економіки США від урагану «Сенді» можуть перевищити $20 млрд

Вашингтон готується до найбільшої за 16 років повені. Пентагон може затопити (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі