Обама особисто подякував спецназівців, які вбили бін Ладена

Поділитися
© pics.livejournal.com
Барак Обама у п'ятницю, 6 травня, зустрівся з бійцями ВМС США, які провели операцію зі знищення Усами бін Ладена. Зустріч пройшла за закритими дверима на військовій базі "Форт Кемпбелл" в штаті Кентуккі.

Уточнюється, що Обама і віце-президент США Джо Байден поспілкувалися з бійцями спецназу ВМС ("морськими котиками") і пілотами вертольота, що доставив їх на місце проведення операції.

Б. Обама від імені громадян США і всього світу подякував загону за "добре зроблену роботу ". Президент відзначив також, що знищення глави Аль-Каїди сталомо жливим завдяки багаторічним зусиллям величезного числа людей у
збройних силах і розвідці і назвав подію однією з найбільш успішних військових операцій в американській історії.

Пізніше Б. Обама також зустрівся з іншими військовослужбовцями "Форту Кемпбелл". CNN повідомляє, що у спільній зустрічі брали участь більше 2300 солдатів, які нещодавно повернулися з Афганістану.

Імена спецназівців, які брали участь у знищенні У.бін Ладена (їх, за різними даними, було від 12 до 24 осіб), тримаються в секреті.

Нагадаємо, У.бін Ладен, якого влада США називала терористом номер один усвіті і звинувачувала в організації терактів, скоєних у Нью-Йорку 11 вересня 2001 року, був убитий в ніч на 2 травня в пакистанському місті Абботтабад. Його тіло було поховане в море.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі