Обама заявив, що теракти 11 вересня зробили Америку сильнішою

Поділитися
© sc.gov.ua
Обама вкотре підкреслив, що Сполучені Штати ведуть «боротьбу з Аль-Каїдою та її філіалами, а не з ісламом чи з якоюсь іншою релігією». Америка ж з часів терактів стала більш безпечною, а народ більш стійким.

Америка стала більш безпечною, а американський народ більш стійким з того часу, як 11 вересня 2001 року на США були здійснені жахливі терористичні атаки, що забрали життя майже 3 тисяч людей.

Про це заявив глава Білого дому Барак Обама 11 вересня під час виступу на заході з вшанування пам'яті загиблих, що відбувся біля меморіального комплексу в Пентагоні.

«Більшість з них (загиблих) ніколи не чули назви "Аль-Каїда". Але їх жертва змусила нас об'єднатися і завдати нищівного удару по організації, яка принесла зло до наших берегів. Керівництво Аль-Каїди було знищено і Усама бін Ладен ніколи не буде загрожувати нам знову. Наша країна стала більш безпечною і наш народ став більш стійким», - зазначив Обама.

- Десять років «нескінченної війни»

Він нагадав, що протягом десятиліття більше 5 мільйонів американців, «представників покоління 9/11», пішли служити в збройні сили і «робили все, що їх просили». «Нині війна в Іраку закінчилася. В Афганістані ми займаємося підготовкою афганських сил безпеки і налагодженням партнерських відносин з афганським народом. А до кінця 2014 року найдовша війна в нашій історії буде закінчена», - зазначив президент.

Під час виступу Обама вкотре підкреслив, що Сполучені Штати ведуть «боротьбу з Аль-Каїдою та її філіалами, а не з ісламом чи з якоюсь іншою релігією». «Ця країна (США) побудована служити маяком свободи і толерантності. Саме це робить нас сильними зараз і завжди», - заявив американський президент.

Військові дії в Афганістані США почали в 2001 році, а в Іраку - в 2005-му. У цих двох війнах загинуло близько 6,5 тисяч американців - вдвічі більше, ніж від терактів 9/11. !zn

Читайте також:

Аль-Каїда погрожує США новими терактами

Родичі вбитого «терориста № 1» подали до суду на уряд США

«Аль-Каїда» планує підірвати літак на Олімпіаді

«Аль-Каїда» створила «людину-бомбу», стверджують ЗМІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі