Обвинувачений у розстрілі співробітників «Приватбанку» написав лист президенту

Поділитися
© censor.net
У листі Януковичу обвинувачений стверджує, що його змусили обмовити себе. "Якщо я буду заперечувати свою участь у цьому злочині, то можу не дожити до суду", - заявив він.

Підозрюваний у нападі на відділення «Приватбанку» у Донецьку, під час якого було вбито п'ятьох співробітників банку, Максим Рудичев написав лист президенту України Віктору Януковичу з проханням розібратися в його справі. Про це пише сайт 62.ua.

"Я не чинив цього злочину, в якому мене звинувачують, ніколи не стріляв у співробітників "Приватбанку". Але якщо я буду заперечувати свою участь у цьому злочині, то можу не дожити до суду, бо вийде, що ті, хто даний злочин розкрив, нібито за моєї участі, будуть винні в незаконному притягненні мене до кримінальної відповідальності. І Ви повинні розуміти, що цього ніхто не допустить будь-якими доступними для них способами. Через цю причину, швидше за все, мене позбавлять життя, бо раніше мене вже змусили обмовити себе. Тому, виходячи з того, що мені довелося пережити, я не сумніваюся, на що здатні ці люди", - йдеться у листі.

Підозрюваний просить знайти ту людину, за участі якої й відбувся даний злочин. "Я не кілер і не вбивця, я знаю ціну людського життя і ніколи б не пішов на те, щоб забрати його в іншої людини", - пише підозрюваний у листі, який передала журналістам сестра Максима Рудичева.

На телефон матері Рудичева багаторазово надходили погрози з двох мобільних номерів. Жіночі голоси у слухавці вимагали "заткнутись" і подумати про маленьких онуків.

За інформацією джерела у правоохоронних структурах, журналістам також стало відомо, що 6 січня на околиці Донецька біля залізничних колій було знайдено тяжко пораненого чоловіка, який помер у машині "швидкої допомоги". За даними деяких ЗМІ, цей чоловік був ніхто інший, як Кульгавий - ватажок банди, яка протягом трьох років грабувала банки в Донецьку та області.

Також джерело стверджує, що відбитки пальців загиблого чоловіка збігаються з тими, які були виявлені і в "Приватбанку" на Театральному проспекті 29 грудня. Це може бути підтвердженням однієї з версій, за якою у той день у відділенні знаходилося не п'ять, а шість осіб. У будь-кому разі, як говорить джерело, на столі, за яким сиділи співробітники банку, відзначаючи своє свято, стояло шість келихів для вина.

Незрозумілим залишається той факт, що пістолети, з яких нібито було зроблено постріли в банку та які було знайдено також 6 січня, тільки у двадцятих числах січня було відправлено на експертизу. І експерти ще не дали свого висновку чи з цих пістолетів було розстріляно дівчат та охоронця.

Як повідомлялося, спроба пограбування відділення "Приватбанку" у центрі Донецька сталася 29 грудня близько 15:00. Грабіжники вбили 5 осіб.

31 грудня у МВС оголосили про затримання двох людей за підозрою у скоєнні злочину. Правоохоронці встановили, що один із затриманих був фахівцем зі встановлення камер зовнішнього відеоспостереження.

Генпрокурор України Віктор Пшонка нагородив співробітників прокуратури Донецької області за участь в успішному розкритті цієї справи. !zn

Читайте також:

Кузьмін роздав нагороди за розкриття бійні у «Приватбанку»


Зброю грабіжників донецького банку знайшли в озері


Затримані донецькі грабіжники у Приватбанку не працювали

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі