Обвинуваченим у справі про теракти у Мінську загрожує покарання аж до смертної кари

Поділитися
Обвинуваченим у справі про теракти в Білорусі загрожує покарання аж до смертної кари.

У результаті розслідування теракту у мінському метро у квітні 2011 року, а також вибухів у Мінську в 2008 році і у Вітебську у 2005 році пред'явлено звинувачення двом громадянам Білорусі - Владу Ковальову і Дмитру Коновалову. Про це повідомив заступник генпрокурора Білорусі Андрій Швед.

А.Швед сказав, що покарання буде визначати суд. «Санкції найтяжчої статті «тероризм» передбачають серед заходів покарання, у тому числі, і смертну кару», - додав він.

Нагадаємо, теракт на станції «Октябрьская» мінського метро стався ввечері 11 квітня. У результаті вибуху на платформі загинули 13 людей.

На початкових етапах розслідування існувала версія, що вибух у метро влаштувала психічно хвора людина.

13 квітня правоохоронні органи затримали підозрюваних у скоєнні теракту: 25-річного жителя Мінська, а також його друга і дівчину. Знайти підозрюваних вдалося за допомогою встановлених у метро камер спостереження. В ході допитів вони дали свідчення.

19 квітня стало відомо про затримання четвертого підозрюваного - жителя Вітебська, який, за даними слідства, допомагав у виготовленні вибухового пристрою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі