Оголошено лауреатів Пулітцерівської премії

Поділитися
Переможцями у категорії «Найкраще журналістське розслідування» стали інформаційне агентство «Ассошіейтед Прес», що написало про стеження ЦРУ за мусульманами, і газета «Сіетл таймс», яка підготувала матеріал про випадкове передозування метадоном серед пацієнтів з хронічними захворюваннями. Газета «Філадельфія інквайрер» удостоїлася нагороди у найпрестижнішій категорії «За служіння суспільству» за матеріали про насильство у міських школах. Газета «Нью-Йорк таймс» удостоїлася нагороди відразу у двох категоріях - «Пояснюю репортаж» і «Міжнародний репортаж».

Лауреати Пулітцерівської премії - найпрестижнішої нагороди у галузі журналістики - були оголошені в понеділок у Нью-Йорку.

Переможцями у категорії «Найкраще журналістське розслідування» стали інформаційне агентство «Ассошіейтед Прес» (АП) і газета «Сіетл таймс». Кореспонденти АП удостоїлися престижної нагороди за проведення власного розслідування, в ході якого з'ясувалося, що в рамках боротьби з тероризмом поліція Нью-Йорка протягом декількох років вела масове стеження за мусульманами найбільшого американського мегаполісу. Як виявилося, за допомогою ЦРУ нью-йоркські правоохоронці розробили програми стеження, що охоплюють всі аспекти життя мусульман, не помічених ні в якій протиправній діяльності.

«Сіетл таймс», у свою чергу, отримала премію за серію репортажів про випадкове передозування метадоном серед пацієнтів з хронічними захворюваннями.

Одна з найстаріших у США щоденних газет «Філадельфія інквайрер» удостоїлася нагороди в найпрестижнішій категорії «За служіння суспільству» за матеріали про насильство у міських школах.

Свій перший «Пулітцер» - у номінації «Найкращий національний репортаж» - отримала інтернет-газета «Хаффінгтон пост» за серію статей про проблеми, з якими стикаються американські ветерани, що отримали поранення в Іраку і Афганістані.

Впливова газета «Нью-Йорк таймс» удостоїлася нагороди відразу у двох категоріях - «Пояснюю репортаж» і «Міжнародний репортаж». У 2011 році премію отримав шеф московського бюро «Нью-Йорк таймс» Леві Кліффорд - за статті про стан справ у системі правосуддя у Росії.

У номінації «За висвітлення місцевих новин» лауреатом стала газета «Петріот-ньюс» з міста Харрісбург (штат Пенсільванія) за висвітлення сексуального скандалу, в якому був замішаний легендарний американський футбольтний тренер Джо Патерно.

Премія була присуджена у 13 журналістських, а також шести художніх категоріях - за найкращий драматичний, історичний, біографічний, науково-популярний, віршований і музичний твір. Зокрема, кращою біографією була визнана книга професора Єльського університету Джона Льюїса Геддіса «Джордж Кеннан: американське життя», а кращих у номінаціях «Найкращий редакційний коментар" і "Найкращий художній твір» цього року визначити не вдалося.

Урочиста церемонія вручення премій, за традицією, відбудеться у нью-йоркському Колумбійському університеті в перший понеділок травня - у цьому році 7-го.

Найпочесніша у Сполучених Штатах нагорода за журналістську працю була заснована відомим газетним магнатом Джозефом Пулітцером (1847-1911). Згідно з його заповітом, на спеціально залишені 2 млн доларів було засновано фонд його імені. З 1917 року премія присуджується щорічно у двох десятках категорій у галузі журналістики, літератури, музики і театру. Грошовий приз становить 10 тис. доларів. Винятком є нагорода «За служіння суспільству», яка не має грошового вираження, - її лауреат одержує золоту медаль. Пулітцерівський комітет не розглядає автоматично всі роботи, опубліковані протягом року, а тільки ті, автори яких були заявлені для участі у конкурсі. !zn

Читайте також:

31 журналіст загинув у світі за перші три місяці 2012 року

Костянтин Усов: «СІЗО - це бізнес, де торгують свободою»

Глава пенітенціарної служби: Фільм «Лук'янівка. Тюрма №1» - це фотомонтаж (відео)

Проти журналіста, який показав Лук'янівське СІЗО, збираються порушити кримінальну справу, - Стець

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі