Одеса може залишитися без Приморського бульвару і Потьомкінських сходів (Фото)

Поділитися
© 100travels.com.ua
Під одеськими визначними пам'ятками - Приморським бульваром і Потьомкінськими сходами стрімко руйнуються інженерні споруди. На окремих ділянках опорні конструкції зруйновані на 80 відсотків.

Одеса може втратити Приморський бульвар і Потьомкінські сходи, оскільки старі інженерні споруди під ними стрімко руйнуються. Про це заявила одеський архітектор Ірина Опрятова.

"Приморський бульвар знаходиться у небезпечній зоні - зсувній. Будівельники, які створювали бульвар і Потьомкінські, для того щоб уникнути руйнування від зсуву, зміцнили комплекс спеціальними спорудами для дренажу та провітрювання опорних конструкцій. Проте з часом ця страховка почала валитися", - сказала вона.

Фахівці, які обстежили конструкції, стверджують, що на окремих ділянках опорні конструкції зруйновані на 80 відсотків, пише Сегодня.

Згідно з текстом висновків експертів, зсувний процес може загрожувати всій верхній терасі Приморського бульвару.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

Архітектори давно створили проект зміцнення підпірних конструкцій бульвару та відтворення у первісному вигляді відомого рибного ресторану. А в 2005 році навіть знайшлася компанія-інвестор, яка отримала в оренду територію Місячного парку разом з рестораном і пообіцяла упорядкувати парк і зміцнити опорні конструкції. Але криза 2008 року зруйнувала плани інвесторів.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

Раніше повідомлялося про те, що на ділянці схилів під Приморським бульваром, від Потьомкінських сходів до Воронцовського палацу, знесли стару підпірну стіну з ракушняка і замінили її на монолітний залізобетон. !zn

Читайте також:

В Одесі 1 квітня відкрили пам'ятник Висоцькому із золотим серцем

Гімном Одеси стала пісня російською мовою

Одеса, яку ми втрачаємо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі