Один із «дніпропетровських терористів» написав Януковичу про свою невинність

Поділитися
Один із «дніпропетровських терористів» написав Януковичу про свою невинність
У листі на ім'я глави держави йдеться про фальсифікації доказів у справі і психологічний тиск на обвинуваченого під час слідчих дій.

Дніпропетровець Лев Просвірнін, один із чотирьох підсудних у справі про теракти, написав відкрите звернення до президента України Віктора Януковича, заявивши про свою невинність, і просить суд направити його адресату.

Про це підсудний заявив під час відкритого судового засідання Індустріального районного суду Дніпропетровська 28 листопада, повідомляє радіо «Свобода».

За словами адвоката підсудного Олени Кирилової, в листі її підзахисного мова йде про фальсифікації доказів у справі і психологічний тиск на нього під час слідчих дій.

«Замість того щоб зняти з мене звинувачення, працівники слідчого відділу СБУ і прокуратури почали активно фальсифікувати докази нібито мою причетність і застосовувати тиск на мене для отримання помилкових даних. За фактами застосування до мене тиску і взяття свідчень під тиском я ще 29 серпня, тобто до кінця досудового слідства, написав заяву. Не отримавши відповіді на цю заяву, я написав 16 жовтня у прокуратуру Дніпропетровської області ще одну заяву. Досі не було проведено перевірку цих заяв», - процитувала частину листа свого підзахисного Кирилова.

За її словами, у своєму листі Просвірнін також заявив, що фільм «Пекельне пекло», продемонстрований Першим національним телеканалом, подає неправдиву інформацію про нього та ще до вироку суду називає його злочинцем.

«Я прошу вас як гаранта Конституції забезпечити мені право на захист, право розгляду справи без тиску прокуратури на суд», - йдеться у листі обвинуваченого на адресу президента.

За словами Кирилової, керівництво слідчого ізолятора відмовилося направити цей лист президенту, пославшись на відсутність дозволу суду. У той же час суддя Вікторія Ігнатенко на судовому слуханні заявила, що законодавство не передбачає такого дозволу з боку суду.

Як повідомлялося, 27 квітня у центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина, зокрема 10 дітей. За інформацією правоохоронців, усі вибухові пристрої були саморобними, вони були закладені ц бетонні урни.

За фактом вибухів прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України («терористичний акт, здійснений за попередньою змовою групою осіб»).

Затримані у справі Віктор Сукачов, Віталій Федоряк, Просвірнін і Дмитро Рева також підозрюються в організації ще трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі. !zn

Читайте також:

Прокуратура пояснила голодування «дніпропетровського терориста» бажанням схуднути (ВІДЕО)

«Дніпропетровські підривники» здійснили теракт через образу на державу

Один з обвинувачених у дніпропетровських терактах оголосив голодування

У СБУ розповіли, як зв’язали всі теракти в одну справу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі