Близько мільйона українців знаходиться в «місцях несвободи»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У військових частинах і дитячих будинках умови можуть бути набагато гірші, ніж у СІЗО чи у в'язниці.

Близько мільйона людей в Україні знаходяться в «місцях несвободи», а в цілому в державі близько 5,5 тис. таких закладів. Про це повідомили на прес-конференції кандидат соціологічних наук, директор Харківського інституту соціальних досліджень (ХІСД) Денис Кобзін і кандидат соціологічних наук, провідний експерт ХІСД Андрій Черноусов, посилаючись на результати проведеного дослідження щодо «місць несвободи» в Україні.

Дослідження проводив ХІСД у минулому році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та партнерських організацій.

Як відзначили експерти, «місцями несвободи» є не лише установи пенітенціарної системи та міліції, але і заклади Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства соціальної політики тощо. Таким чином, «місцем несвободи» визнається не лише в'язниця або ізолятор, а й психоневрологічний інтернат, психіатрична лікарня, будинок дитини, школа-інтернат, пункт утримання мігрантів і навіть військова частина.

«Як показують наші дослідження та окремі результати журналістських досліджень, умови в таких «місцях несвободи» як, наприклад, психоневрологічні інтернати, військові частини, дитячі будинки, - умови поводження з людьми там іноді можуть бути набагато гіршими, ніж в ізоляторі тимчасового утримання в міліції або у в'язниці», - зазначив Кобзін.

Згідно з даними дослідження, із зазначеного 1 млн. людей, які щорічно перебувають у «місцях несвободи», 80 тис. - діти, а 151-152 тис. осіб знаходяться в закладах пенітенціарної служби. !zn

Читайте також

В Україні 15 людей сидять у СІЗО більше восьми років без вироку

Луценко поскаржився до Європейського суду на катування в Лук'янівському СІЗО

Луценка в колонії можуть вбити

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі