ООН поставила перед Україною сім цілей

Поділитися
© kharkivoda.gov.ua
ООН відзначає прогрес України, про що свідчить зменшення бідності за абсолютним вимірою, забезпечення доступу до початкової та середньої освіти, поліпшення здоров'я матерів та зменшення дитячої смертності.

ООН намітила основні Цілі Розвитку Тисячоліття для України. Найважливішими для країни завданнями ООН вважає подолання бідності, гендерна рівність, боротьба з поширенням СНІДу і туберкульозу. Про це йдеться в прес-релізі відділення ООН в Україні.

Згідно з документом, ООН відзначає прогрес України, про що свідчить зменшення бідності за абсолютним виміру, забезпечення доступу до початкової та середньої освіти, поліпшення здоров'я матерів та зменшення дитячої смертності.

При цьому експерти ООН дали низку рекомендацій.

По-перше, нашій країні необхідно подолати бідність. Це значить, скоротити питому вагу бідного населення (за національними критеріями бідності) до 25% за рахунок зменшення чисельності бідних серед дітей та працюючих, а також зменшити в 10 разів до 2015 р. питому вагу населення, чиє споживання знаходиться нижче рівня фактичного прожиткового мінімуму.

По-друге, Україна повинна «забезпечити якісну освіту впродовж життя» - тобто, підвищити рівень охоплення освітою і якість освіти.

Крім того, наша країна повинна забезпечити гендерну рівність - співвідношення на рівні не менше 30% до 70% тієї чи іншої статі у представницьких органах влади та на вищих щаблях виконавчої влади, а також скоротити наполовину розрив у доходах жінок і чоловіків.

Четверта мета, визначена ООН для досягнення України - зменшення дитячої смертності (зниження смертності дітей до 5 років на чверть). Також необхідно покращити й здоров'я матерів - тобто, наполовину знизити рівень материнської смертності.

Шоста мета, яку поставила перед нашою країною ООН - обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу і початок тенденції до скорочення їх масштабів. Зокрема, необхідно зменшити на 13% темпи розповсюдження ВІЛ-інфекції/СНІДу, а також зменшити на 20% рівень захворюваності на туберкульоз (у порівнянні з 2005 роком).

Крім того, Україна повинна забезпечити сталий розвиток навколишнього середовища. Це значить збільшити до 2015 року частку населення, що має доступ до централізованого водопостачання; стабілізувати до 2020 року викиди парникових газів на рівні нижче на 20% рівня 1990 року; стабілізувати забруднення водних об'єктів та інше. !zn

Читайте також:

ООН назвала кризу єврозони основною загрозою для світової економіки


В Україні непомірно високі ціни на житло, - ООН


ООН попереджає про гостру нестачу питної води у світі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі