Організатор вбивства Політковської не знав, кого йому «замовили»

Поділитися
© dartcenter.org
Фігурант, що проходить у справі про вбивство Політковської хотів відмовитися від даного йому завдання, коли дізнався, кого «замовили».

Екс-начальник відділення 4-го відділу оперативно-пошукового управління ГУВС Москви Дмитро Павлюченко, що проходить у справі про вбивство журналістки Ганни Політковської, намагався вийти зі «справи», коли дізнався особистість майбутньої жертви.

Згідно зі свідченнями Павлюченкова, даними у рамках досудової угоди, затвердженої заступником генерального прокурора РФ Віктором Гринем, спочатку йому замовили не вбивство Політковської, а тільки організацію стеження, пише Коммерсант.

У червні-липні 2006 року чеченський «авторитет» Лом-Алі Гайтукаєв, якому зараз інкримінують організацію вбивства Політковської, зустрівся з підполковником Павлюченковим і запропонував за 50 000 доларів організувати спостереження за якоюсь журналісткою.

Колишній співробітник міліції стверджує, що ім'я журналістки йому не було відомо - тільки номер її машини, адреса роботи та прописки, тим не менш, він погодився виконати замовлення і організував стеження силами співробітників свого відділу. Коли ж він дізнався, кого йому «замовили», він вирішив вийти зі «справи».

Пізніше дані стеження Павлюченков передав колишньому співробітнику МВС Сергію Хаджикурбанову, якому передоручили замовлення. Також на його прохання він дістав газовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими патронами, з якого, за версією слідства, пізніше Рустамом Махмудовим було вбито Політковську. Зараз Павлюченков стверджує, що не знав, для яких цілей його попросили дістати зброю.

Нагадаємо, раніше підполковник оголосив, що до вбивства журналістки «Новой газеты» причетні емісар чеченських бойовиків Ахмед Закаєв і олігарх Борис Березовський. Він зазначив, що сам не знає про них як про замовників, проте чув про це від інших фігурантів, у тому числі від Гайтукаєва. Також Павлюченков додав, що, наскільки йому відомо, вбивство Політковської пов'язане з конфліктом, який стався у неї з Закаєвим і Березовським у Лондоні. Причина конфлікту йому невідома, оскільки Гайтукаєв не вдавався в деталі.

Нагадаємо, Г.Політковську було вбито у під'їзді свого будинку на Лісовій вулиці 7 жовтня 2006 року. В якості можливих причин вбивства розглядався той факт, що журналістка займалася чеченською тематикою. !zn

Читайте також:

Політковську могла вбити жінка

У справі Політковської з'явився новий обвинувачений

Затримано ймовірного вбивцю Політковської

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі