Звільненням українців у Лівії займуться європейські депутати

Поділитися
© European Parliament/Pietro Naj-Oleari, flickr.com
Ніна Карпачова провела перемовини з представниками двох найбільших фракцій Європарламенту про необхідність об'єднати зусилля України та ЄС у захисті прав 28 наших громадян, які перебувають під арештом у Лівії.

Питання звільнення 28 українських громадян, які досі знаходяться у Лівії під домашнім арештом, взяли під особистий контроль депутати Європарламенту Ельмар Брок (Європейська народна партія) і Лібор Ручtек (Прогресивний альянс соціалістів і демократів). Про це повідомила прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової.

Згідно з повідомленням, Карпачова провела перемовини з представниками двох найбільших фракцій Європарламенту - Європейської народної партії та Прогресивного альянсу соціалістів і демократів. Під час зустрічі вона акцентувала увагу на необхідності об'єднати зусилля України та ЄС у справі захисту прав 28 громадян України і понад 100 громадян із шести країн-членів ЄС, які також утримуються на території Лівії.

Окрім того, Барбара Лохбіллер з фракції Зелених Європейського вільного альянсу запевнила Карпачову, що під час її особистого візиту до Лівії, який планується найближчим часом, вона також буде наполягати на звільненні українських громадян.

На думку Карпачової, слід звернутися до Перехідного уряду Лівії з проханням знайти можливість застосувати амністію до всіх іноземних полонених. !zn

Читайте також:

МЗС: Українців у Лівії під арештом тримають неконтрольовані повстанці

Українців у Лівії не відпускають через те, що в'їхали до країни під час конфлікту

Карпачовій готують заміну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі