Пенсіонери Овруча готуються замерзати: їм ніде дістати на опалення 15 тис. грн

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Овручі ліквідували центральне опалення. Напередодні зими близько 500 родин залишилися без тепла, пенсіонери вже погрожують "піти жити до міськради".

В місті Овруч Житомирської області влада вирішила відмовитися від центрального опалення на користь індивідуального.

Міські котельні відключили, і в результаті близько 500 родин залишилися без тепла - малозабезпеченим і пенсіонерам ніде дістати 15 тисяч гривень на обладнання котельні в своїй квартирі, пише ZN.UA.

Місцева влада пропонує мізерні дотації - 1500 гривень матеріальної допомоги, які не можу вирішити проблему.

«Коли стане холодно, піду жити в міськраду. Індивідуальне опалення встановити не зможу. Нам, малозабезпеченим, обіцяють дати по півтори тисячі гривень на котли. Це ж насмішка! Котельні попродавали, а куди гроші поділи? Адже можна було б за рахунок цих коштів хоча б частково вирішити проблему! Але, по-моєму, нас, старих, попросту списали», - поскаржилася пенсіонерка Валентина Петрівна Самчук.

За інформацією овруцького правозахисника Сергія Корнійчука, близько 500 сімей міста так і живуть у холоді. При цьому близько 300 з них вже змонтували в своїх квартирах опалювальні системи, але газовики не квапляться подати газ. Зверталися овручани зі скаргами в Кабмін, Генеральну прокуратуру, адміністрацію президента, але поки звідти надходять лише повідомлення про те, що скарги отримали.

Коментуючи ситуацію, заступник міського голови Овруча Андрій Гуденко зазначив, що в даний час влада вивчає реальне матеріальне становище малозабезпечених і той, хто дійсно потребує допомоги, отримає її. Однак йдеться лише про півтори тисячі гривень.

«Так, це не повне вирішення проблеми, але чим можемо, тим допомагаємо. Депутати облради прийняли рішення виділити з бюджету 100 тис. грн. для допомоги незаможним. Але якщо ми не перейдемо на індивідуальне опалення, у нас не буде коштів, щоб подавати воду в місто, щоб підмітати вулиці і так далі», - сказав він.

Фактично у овручан залишається тільки такий вибір: знаходити гроші на індивідуальне опалення або замерзати.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в матеріалі Віктора Конєва «Коли стане холодно, піду жити в міськраду». !zn

Читайте також:

З початком холодів у Борисполі відключили тепло й гарячу воду

У Кабміні вже заявили, що з опаленням виникнуть проблеми


У Житомирі одразу після виборів відключили гарячу воду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі