Пентагон пригрозив судом автору книги про ліквідацію бін Ладена

Поділитися
© inquisitr.com
Пентагон вважає, що колишній морський піхотинець порушив умови договору про нерозголошення інформації, підписаного перед військовою операцією. У міністерстві оборони США підкреслили, що книга не може бути надрукована.

Американське військове відомство звинуватило спецназівця, який написав книгу про ліквідацію лідера терористичної організації Аль-Каїда Усами бін Ладена, в порушенні угоди про нерозголошення секретної інформації.

Напередодні повідомлялося, що 4 вересня на полицях американських магазинів з'явиться книга під назвою "Нелегкий день".

У своїй книзі автор під псевдонімом Марк Оуен спростовує багато повідомлень, що з'явилися в ЗМІ після вбивства бін Ладена. Зокрема, він стверджує, що безпосередньо в будинку лідера Аль-Каїди не було ніякої стрілянини, а сам терорист був застрелений ще до того, як спецназівці увійшли в його спальню.

У зв'язку з виходом книги головний юрист Пентагону Джек Джонсон виступив із заявою у якій йдеться, що автор "допустив істотне порушення підписаної угоди про нерозголошення...", "подальше поширення книги посилить це порушення".

Чиновник зазначив, що "Пентагон не виключає можливості процесуальних дій" проти спецназівця і тих, хто був причетний до видання книги.

Влада США побоюється, що "Нелегкий день" може містити конфіденційну інформацію, бо книга не пройшла перевірку в Пентагоні. Згідно з правилами американського Міноборони, будь-яка книга за авторством чинного або колишнього його співробітника повинна пройти перевірку перед публікацією. Тим не менше, автор мемуарів повідомив, що "не розкривав жодної інформації, яка могла б поставити під загрозу безпеку" Сполучених Штатів.

Оуен, справжнє ім'я якого раніше з посиланням на свої джерела повідомив телеканал Fox News, - 36-річний колишній боєць спецназу Метт Бізоннетт - пише, що, коли спецназівці піднімалися на другий поверх будинку бін Ладена, якийсь чоловік визирнув з кімнати лідера "Аль-Каїди".

"Нам залишалося до верху п'ять сходинок, коли я почув приглушені постріли. Людина (визирнувши зі спальні) зникла у темряві", - наводять ЗМІ витримку із книги.

Коли американці зайшли в спальню бін Ладена, вони побачили його в судомах від вогнепального поранення в голову. Поруч, схилившись над тілом, плакали жінки. За словами автора книги, він і один з його товаришів по службі потім "навели лазери на груди бен Ладена" і вистрілили в нього ще кілька разів. Пізніше спецназівці, звіривши особу застреленого чоловіка в традиційному пакистанському одязі "шальвар-каміз" з фотографією бен Ладена, переконалися, що це і був "терорист номер один".

Хто міг застрелити бін Ладена, не повідомляється. !zn

Читайте також:

В інтернеті з'явився запис нового глави «Аль-Каїди» про «людяність» бін Ладена

Обама оголосив про загибель «терориста номер один»

ЦРУ організувало фальшиву вакцинацію, щоб отримати ДНК членів родини бін Ладена


«Аль-Каїда» обрала нового лідера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі