Передсмертні щоденники Че Гевари виклали в інтернет

Поділитися
© rnd-sale.ru
Опубліковані щоденники Че Гевари охоплюють часовий відрізок з січня по жовтень 1967 року, коли знаменитий революціонер перебував у Болівії.

Щоденники Ернесто Че Гевари виклали в інтернет. Тепер подробиці останніх місяців життя знаменитого революціонера доступні всім користувачам на сайті www.chebolivia.org. Про це повідомив в інтерв'ю журналістам болівійський дослідник і біограф латиноамериканського революціонера Карлос Соріано Гальварро.

«Основна мета - дати можливість будь-якій зацікавленій людині отримати безперешкодний доступ до рукописів, що мають історичну цінність. Завдяки інтернету кожен зможе отримати інформацію про події Сорокап'ятирічної давності з перших рук», - заявив дослідник.

Рукописи зберігаються у Болівії - у 1980-х роках вони були куплені у невідомого продавця на аукціоні в Лондоні. Вважається, що вони були викрадені зі сховища болівійської армії.

У щоденниках описаний період життя Че Гевари з моменту приїзду революціонера у Болівію і до 7 жовтня 1967 року, за два дні до його загибелі.

Нагадаємо, Ернесто Че Гевара став одним із символів боротьби за звільнення народів Латинської Америки. Домігшись разом з Фіделем Кастро перемоги революції на Кубі в 1959 році, Че Гевара вирішив продовжити боротьбу за зміну порядку в інших країнах. У 1967 році він був захоплений загоном болівійської армії. !zn

Читайте також:

До видання готуються всі щоденники Олександра Довженка

США опублікували щоденники Усами бін Ладена

Рукописи Мертвого моря опублікують у Глобальній мережі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі