Підозрюваний у підготовці замаху на Путіна боїться, що його таємно видадуть Росії

Поділитися
Підозрюваний у замаху на президента Росії Володимира Путіна уродженець Грозного Адам Осман просить не допустити стосовно нього дій, подібних долі російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Підозрюваний у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна Адам Осман побоюється, що його можуть переправити до Росії таким же чином, як нещодавно викраденого в Києві російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, говориться в поширеному листі Осмаєва.

"Випадок з Развозжаєвим - це ще один наочний приклад того, як у Росії ставляться до політичних противників режиму навіть російської національності", - йдеться в листі.

Слідчий комітет Росії 19 жовтня оголосив Развозжаєва у федеральний розшук, він є фігурантом кримінальної справи за статтею "приготування до організації масових заворушень", яку було порушено після перевірки фактів, викладених у фільмі НТВ "Анатомія протесту-2". Развозжаєв перебував у Києві, де подав заяву про надання йому притулку в управління верховного комісара ООН у справах біженців. Опозиціонер вийшов з будівлі управління, а потім зник. Пізніше він опинився в Росії. Зараз він утримується в московському СІЗО "Лефортово". Соратники Развозжаева вважають, що його викрали російські спецслужби з мовчазної згоди українських колег. Українські силові відомства заявили, що не володіють інформацією про зникнення російського опозиціонера в Києві.

У лютому нинішнього року спецслужби Росії і України повідомили про затримання в Одесі злочинців, які перебували в міжнародному розшуку. Зокрема, уродженець Грозного Осман з 2008 року розшукувався російськими правоохоронними органами за звинуваченням у скоєнні ряду злочинів терористичної спрямованості. Зі свідчень затриманих стало відомо, що вони готували замах на Путіна, воно повинне було відбутися відразу після березневих виборів президента Росії.

Київ схвалив запит російської сторони про видачу Осмаєва, однак процес екстрадиції припинено в зв'язку з рекомендацією Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), куди звернувся Осман. !zn

Читайте також:

Затримані в Одесі терористи бояться повертатися в Росію

Євросуд рекомендував Україні не видавати Росії підозрюваного в замаху на Путіна

Справа про замах на Путіна може розвалитися

«Терористи Путіна» хотіли підірвати Кадирова в одеському Палаці спорту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі