Підозрюваний в організації вибухів у Дніпропетровську працював викладачем у виші

Поділитися
© camelsplace.ru
Ректор Дніпропетровського університету підтвердив, що один із підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську працював на кафедрі політології старшим викладачем, і заявив, що педагогічному колективу «не пощастило, що членом нашого товариства була така людина».

Ректор Дніпропетровського університету Микола Поляков підтвердив, що один з підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську 27 квітня працював на кафедрі політології старшим викладачем.

"Один з підозрюваних Віктор Сукачов працював з листопада 2011 року на півставки старшим викладачем на кафедрі політології. Він виграв конкурс і дав спецкурс партології, курс "державне управління та місцеве самоврядування". Двоє інших підозрюваних в університеті не працювали", - сказав Поляков на прес-конференції у вівторок.

Від також зазначив, що арешт викладача університету для всього колективу вишу став повною несподіванкою і "повним шоком".

Ректор зазначив, що університет сприяв ходу розслідування. Поляков відзначив, що "нам не пощастило, що членом нашого товариства була така людина".

Читайте: Оприлюднено нові подробиці справи про теракт у Дніпропетровську

Сукачов у 2000 році закінчив Дніпропетровський університет. У 2005 році захистив дисертацію кандидата політичних наук за спеціальністю "Політичні інститути і процеси". Працював викладачем гімназії № 66, аналітиком газети "Зоря і бізнес і політика".

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (зокрема 10 підлітків), 26 з них було госпіталізовано.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

За інформацією глави МВС Віталія Захарченка, у Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії. За словами міністра, перший вибух приблизно дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двох підозрюваних. Зловмисники вимагали $4,5 млн, в іншому випадку обіцяли продовжити здійснення вибухів.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. !zn

Читайте також:

Пшонка заявив про політичні мотиви вибухів у Дніпропетровську

Янукович закликав силовиків врахувати «цей прикрий досвід тероризму» в Дніпропетровську

У затриманих за вибухи в Дніпропетровську знайшли речові докази

Теракти в Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі