Підтримують відділення Донбасу, Криму чи Галичини від 2 до 5% українців

Поділитися
© sevkrimrus.narod.ru
Абсолютна більшість українців вважають за необхідне збереження територіальної цілісності всієї країни. Відокремитися хотіли б 8% жителів Донбасу.

Абсолютна більшість громадян не підтримують ані відділення від України Галичини (84%), ані Криму (90%), ані Донбасу (90%). Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у серпні.

Підтримують відділення Галичини тільки 5%, при цьому менше 1% на Заході, але більше 10% - на Донбасі і Півдні.

Підтримують відокремлення Криму тільки 3%, при цьому менше 1% на Заході, 4% - на Донбасі і одночасно кожен десятий - на Півдні.

Підтримують відділення Донбасу тільки 2%, при цьому близько 2% на Заході і одночасно 8% - на самому Донбасі.

«Таким чином, складається ситуація, коли жителі самої Галичини своє гіпотетичне відділення від України категорично не підтримують, проте це частково підтримують на Донбасі і Півдні, в першу чергу, прихильники КПУ, менше - Партії регіонів. Мешканці Заходу, Центру, Півночі і Сходу країни не підтримують відділення ніяких територій, але в Криму є певна підтримка відділення своєї території від України, так само як і на Донбасі своєї. Однак такі настрої далеко не домінують, абсолютна більшість підкреслює необхідність збереження територіальної цілісності всієї країни», - зазначають соціологи.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» 8 - 18 серпня серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

За останні півроку число патріотів в Україні зросло на 10%

За два роки число готових боротися за Батьківщину зі зброєю в руках впало на 10%

Зарплати як і раніше хвилюють українців більше, ніж демократія

Статус російської мови виявився на 31-му місці серед пріоритетів українців, НАТО - на 33-му

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі