Пілот сирійського винищувача дезертирував до Йорданії, Сирія вимагає повернути літак

Поділитися
© scramble.nl
Міністерство оборони Сирії заявило, що веде переговори з владою Йорданії з метою домогтися повернення винищувача МіГ-21, пілот якого перелетів в цю країну і отримав у ній політичний притулок.

Пілот сирійського винищувача МіГ-21, з яким наземні служби втратили зв'язок вранці 21 червня, перегнав свій літак до Йорданії. Літак приземлився на авіабазі в районі розташованого на півночі Йорданії міста Ель-Мафрак. Пілот - полковник Хасан Хаммадех, звернувся до влади цієї країни з проханням надати йому політичний притулок. Влада Йорданії відповіла згодою на прохання.

Міністерство оборони Сирії в свою чергу заявило, що веде переговори з владою Йорданії з метою домогтися повернення винищувача.

"Ми розглядаємо пілота як дезертира з військової служби та зрадника своєї країни і своєї військової честі. Контакти підтримуються з йорданською стороною з метою домогтися повернення літака", - йдеться в заяві.

Наразі на озброєнні сірійської армії знаходяться, за різними даними, від 140 до 219 літаків МіГ-21 різних модифікацій.

У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. За даними ООН, загальне число жертв перевищило 12 тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що в сутичках з озброєною опозицією загинуло більше 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики. З квітня в країні, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, але сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові зіткнення і жертви. !zn

Читайте також:

ООН: План врегулювання ситуації в Сирії не виконується, країна на межі громадянської війни

Європа не виключає військову інтервенцію в Сирії

Нова бійня в Сирії: понад 100 мирних жителів убито в районі міста Хама

Саудівський імам призначив винагороду в півмільйона доларів за голову Башара Асада

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі