Подільський районний суд закрив справу щодо адвоката Монтян

Поділитися
Подільський районний суд міста Києва у вівторок, 26 жовтня, закрив адміністративну справу щодо адвоката Тетяни Монтян за звинуваченням її у злісній непокорі законним вимогам працівників міліції.
Подільський районний суд міста Києва у вівторок, 26 жовтня, закрив адміністративну справу щодо адвоката Тетяни Монтян за звинуваченням її у злісній непокорі законним вимогам працівників міліції.У Вінницькій правозахисній групі повідомили, що справу закрито у зв'язку з відсутністю в діях Монтян складу будь-якого адміністративного порушення. Нагадаємо, 21 жовтня Тетяна Монтян заявила про затримання її і побиття в Подільському райвідділі міліції Києва. Тетяну Монтян затримали після того, як вона заступилася за свою клієнтку, яку працівники міліції, за її словами, схопили на вулиці, затримали й побили. У Головному управлінні МВС у Києві спростували твердження Монтян про побиття її співробітниками міліції. За словами начальника Центру зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимира Поліщука, Монтян прибула 21 жовтня до Подільського райуправління нібито для захисту інтересів жительки Херсона Марини Родненок, яка переховувалася від досудового слідства і в супроводі міліціонерів мала бути доставлена до Херсона. Він пояснив, що Родненок підозрюється у підробці документів (незаконно отримала кредит в одному з банків Херсона). Кримінальну справу стосовно неї порушено ще у 2005 році, нещодавно вона була затримана в Києві. Слідчий виписав постанову про примусову доставку її до Херсона, і для цього до Києва прибули два співробітники міліції, повідомив Поліщук, додавши, що Родненок перед виїздом до Херсона перебувала у Подільському райуправлінні міліції. До райуправління прибула адвокат Монтян, яка, не маючи відповідного ордера на захист, стверджувала, що є захисником Родненок. "Вона пред'явила лише свідоцтво адвоката, а документ про те, що Родненок - її клієнтка, заповнила пізніше, вже в райуправлінні, після інциденту", - стверджував начальник столичного ЦГЗ. За його словами, Монтян, використовуючи ненормативну лексику, вимагала у співробітників міліції, щоб її провели до підзахисної. "Коли співробітники херсонської міліції вивели Родненок в коридор, почалася, як я називаю, "гра одного актора". Пані Тетяна Монтян почала порушувати певні процесуальні норми: кидалася на співробітників міліції, чинила їм опір, порвала куртку співробітнику херсонської міліції, вкусила за палець київського міліціонера", - стверджує Поліщук. Стосовно Монтян був складений адмінпротокол, вона перебувала в райуправлінні близько 2 годин, потім була звільнена.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі