Підозрюваний у замаху на Путіна попросить притулку в Грузії та Фінляндії

Поділитися
© perehid.kiev.ua
Україна відмовилася надати Осмаєву притулок. Якщо і Грузія відповість відмовою, то прохання про статус біженця буде направлено фінський владі.

Україна відмовилася надати притулок підозрюваному в організації замаху на президента РФ Володимира Путіна Адамy Осмаєву, повідомила цивільна дружина Осмаєва Аміна Окуєва.

За її словами, Осмаєв дійсно попросив притулку в Україні, однак Державна міграційна служба відмовилася навіть прийняти до розгляду цю справу.

«Хоча причини, які вказано в документах, більш ніж вагомі», - зазначила вона.

Це рішення, за словами Окуєвої, оскаржено в Апеляційному суді, який найближчим часом має розглянути це питання.

Таким чином, за словами цивільної дружини фігуранта скандальної справи, Осмаєв проситиме статусу політичного біженця в Грузії або Фінляндії.

«Ми вже передали документи грузинським чиновникам і просимо надати саме політичний притулок. Документи зараз знаходяться на розгляді грузинської сторони», - розповіла Окуєва.

Тим часом, вона не виключила, що якщо Грузія відповість відмовою, то прохання про статус біженця буде направлено фінській владі.

Як повідомлялося, раніше в представництві Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні підтвердили, що Осмаєв попросив притулку в Україні.

- Звинувачений у замаху на Путіна попросив притулку в Україні

Як повідомлялося, Апеляційний суд Одеської області 14 серпня підтримав пропозицію прокуратури про екстрадицію до Росії Осмаєва, однак після рекомендацій європейского суду з прав людини (ЄСПЛ) процедуру було припинено.

Нагадаємо: 27 лютого російський «Перший канал» повідомив, що спецслужби України та РФ зірвали замах на прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. За даними телеканалу, терористи готувалися за вказівкою лідера північнокавказьких бойовиків Доку Умарова.

На початку лютого українські ЗМІ повідомили про спецоперацію в Одесі, в ході якої бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» затримали двох бойовиків, підозрюваних в організації теракту.

На початку січня Головне управління МВС України в Одеській області порушило кримінальну справу за фактом вибуху і пожежі в будинку по вулиці Тираспольській, 24 у Одесі, під час якого загинув 26-річний громадянин Російської Федерації і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. Третій постоялець зник. За даними ЗМІ, це був Адам Осмаєв. Вибух стався під час виготовлення вибухового пристрою. !zn

Читайте також:

Євросуд рекомендував Україні не видавати Росії підозрюваного в замаху на Путіна

Суд дозволив екстрадувати до Росії підозрюваного в підготовці замаху на Путіна

Україна видасть Росії другого підозрюваного в замаху на Путіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі