Політковську могла вбити жінка

Поділитися
© dartcenter.org
Стали відомі нові подробиці у розслідуванні справи про вбивство Ганни Політковської. Слідство не виключає, що вбивцею була жінка.

На зброї, з якої було застрелено журналіста і правозахисницю Ганну Політковську, є сліди жіночої ДНК.

Адвокат підозрюваного у вбивстві Рустама Махмудова не здивований результатами експертизи.

«Ці сліди поту на зворотно-пружинному механізмі було виявлено давно. Ще тоді було очевидно, що це не ДНК Рустама Махмудова» - заявив він.

Адвокат також піддав сумніву присутність Р.Махмудова на відеозаписі камер спостереження біля під'їзду, де було вбито журналістку, що використовується обвинуваченням для доказу його провини.

«Сумніви у тому, що вбивцею міг бути чоловік, були завжди. На деяких кадрах помітні деякі особливості жіночої фігури» - зазначив він.

Захисник підозрюваного в організації вбивства Політковської колишнього міліціонера Сергія Хаджикурбанова Олексій Михальчик припустив, що за відсутності жінок серед обвинувачених мова може йти про невстановлену особу.

«Версія про те, що у стеженні за Г.Політковською брала участь жінка, звучала ще у 2006 році», - сказав він.

За словами захисника, у звинувачення вкрай мало речових доказів, які можна було б однозначно витлумачити, а всі сумніви слідства «повинні трактуватися на користь обвинувачених».

Зі свого боку, родичі загиблої не надали великого значення підтвердженій ДНК.

«Це не новий поворот. Це відомий факт, але це дуже малозначний факт. На пістолеті можуть бути сліди ДНК інших людей. Це не має ніякого відношення до винності або невинності Махмудова», - сказав син Політковської Ілля.

Він зауважив, що розслідування всіх убивств легко приводило б до результату, якби злочинці залишали очевидні сліди.

«Професійні вбивці відмивають дані свого ДНК зі зброї. Ми чекаємо від слідства інших доказів винності чи невинності поточних підсудних» - додав син убитої журналістки.

Нагадаємо, Г.Політковську було вбито у під'їзді свого будинку на Лісовій вулиці 7 жовтня 2006 року. В якості можливих причин вбивства розглядався той факт, що журналістка займалася чеченською тематикою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі