Половина українців сподіваються на справедливий суд над вбивцями Оксани Макар

Поділитися
© novostiua.net
Справа Оксани Макар сколихнула всю країну, про неї чув кожен. Тепер українці чекають справедливого суду. Проте, суд буде проходити в закритому режимі.

Практично все населення України знає (91%) або хоча чули (7%) про згвалтування та вбивство Оксани Макар в Миколаєві. Майже половина громадян (48%) очікують, що розслідування цієї справи і суд будуть справедливими, а 33% на справедливість не сподіваються. Про це свідчать дані опитування «Демініціатив» і Центру Разумкова.

Найбільш песимістично налаштовані виборці партії «Батьківщина»: серед них 34% сподіваються на справедливість, 34% - ні. Виборці інших політичних сил більше сподіваються на справедливість: серед виборців «Фронту змін» покладають надію на справедливість розслідування і суд 51% (ні - 31%), «УДАРу» - відповідно, 44% і 36%, КПУ - 52% і 34% , Партії регіонів - 61% і 26%.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, серед іншого з ампутації руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві біля будмайданчика у важкому стані. Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар згвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двоє з них були звільнені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести в Миколаєві і великий суспільний резонанс у всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Пшонка вимагає, щоб процес у справі Оксани Макар був частково відкритим


Суд у справі Оксани Макар буде проходити в закритому режимі


Вбивці Оксани Макар відмовилися їхати в суд


Кожен п'ятий українець впевнений, що справедливість можна відновити тільки «судом Лінча»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі