Польща зобов'язала п'ятьох українців виїхати з країни за нелегальну роботу

Поділитися
© ZN.UA
Двоє українців не мали заявок на працевлаштування у Польщі, а троє мали зареєстровані заявки від іншої фірми, а не тієї, на якій вони працювали

Польська прикордонна служба (Straї Graniczna, SG) зобов'язала покинути територію країни п'ятьох громадян України, які працювали в Польщі без необхідних для цього документів.

Як повідомила прес-служба SG у вівторок, 29 травня, українці працювали електрогазозварниками на одному з підприємств в порту на узбережжі Балтійського моря.

«Двоє іноземців не мали заявок на працевлаштування, а троє мали зареєстровані заявки від іншої фірми, а не тієї, на якій вони працювали», - повідомили прикордонники.

Прес-служба повідомила, що згідно з польським законодавством українці за порушення правил працевлаштування повинні добровільно залишити територію Польщі, а роботодавцю за це порушення належить сплатити штраф.

Зазначимо, що польська прикордонна служба з середини 2007 року, відтоді як у Польщі діє спрощена система працевлаштування для громадян України, до 2012 року за роботу без відповідних документів затримала близько 2,2 тис. українців з близько 750 тис., які отримали такі заявки .

Нагадаємо, що громадяни України можуть працювати у Польщі без оформлення офіційного дозволу, який є необхідним документом для легальної роботи у Польщі, з 20 липня 2007 року за умови реєстрації польським роботодавцем відповідної заявки на роботу.

У той же час за цією спрощеною системі українці можуть працювати у Польщі не довше 6 місяців на рік і зобов'язані працювати на того ж роботодавця, який оформив для них заявку.

За спрощеною системою можуть працювати також громадяни Білорусі, Росії, Грузії та Молдови, але більше 90% всіх заявок польські роботодавці реєструють для українців. !zn

Читайте також:

Українцям стане складніше знайти роботу у Польщі

Польща посилить відповідальність за нелегалів


Польща легалізує спрощене працевлаштування українців

Українці - лідери серед мігрантів у Росії та Польщі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі