Польща не буде відновлювати розслідування у Смоленській трагедії

Поділитися
Глава уряду Польщі Дональд Туск вирішив не відновлювати роботу цивільної комісії з розслідування причин Смоленської авіакатастрофи через оприлюднення нових записів з кабіни пілотів літака Ту-154.

Таке рішення було ухвалене за підсумками зустрічі Д. Туска з членами комісії, що більше року вивчала причини цієї авіакатастрофи.

«Згідно з однаковою думкою усіх учасників зустрічі, на сьогодні немає жодних підстав для того, аби відновлювати роботу комісії Міллера (колишнього міністра внутрішніх справ МВС Польщі)», - сказав прес-секретар уряду Павло Грась.

За словами прес-секретаря, стенограма розмов у кабіні пілотів, яку підготував Краківський інститут судових експертиз, не ставить під сумнів причини та обставини Смоленської авіакатастрофи, яка забрала життя майже сотні польських високопосадовців на чолі з Президентом Лехом Качинським.

«Інструменти, які має у своєму розпорядженні Центральна криміналістична лабараторія (яка теж проводила розшифровку записів розмов у кабіні пілотів із "чорної скриньки" Ту-154), трохи відрідзняються від того, що має Краківський інститут, і власне, через це можуть виникати розбіжності (у розшифровках)», - сказав П. Грась.

Він повідомив, що експертизи доповнюють один одного, зазначивши, що для глави уряду найголовнішим була думка членів комісії.

Нагадаємо, 17 січня представники опозиційної партії «Право і справедливість» вимагають відновити розслідування причин катастрофи урядового Ту-154 під Смоленськом у 2010 році. ! Zn

Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі