Португалія для боротьби з кризою скоротила кількість свят у році

Поділитися
Португальська влада сподівається, що зменшення кількості вихідних днів покращить конкурентоспроможність країни і дасть поштовх економічному зростанню.

Португалія вивела боротьбу з дефіцитом бюджету на новий рівень: влада країни прийняла рішення про скасування чотирьох з 14 існуючих у країні святкових днів.

Два вихідних дні присвячені релігійним святам, ще два - світським. Починаючи з 2013 року ці дні стануть робочими - як мінімум, протягом п'яти найближчих років.

Рішення про скасування вихідних днів у дні релігійних свят було заздалегідь узгоджено з Ватиканом: Католицька церква порадила, які саме свята можна зробити робочими.

Раніше в рамках боротьби з дефіцитом бюджету та фінансовою кризою португальська влада вже скоротила зарплати бюджетникам і збільшила податки.

Для вирішення своїх фінансових проблем в минулому році Лісабон погодив умови отримання фінансової допомоги від Євросоюзу, Європейського центробанку і Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Португальська влада сподівається, що зменшення кількості вихідних днів покращить конкурентоспроможність країни і дасть поштовх економічному зростанню.

Серед скасованих святкових днів: 1 листопада - День всіх святих; Корпус Крісті, або Свято тіла і крові Христових, що відзначається на 60 день після Великодня, 5 жовтня - річниця утворення Португальської республіки в 1910 році; 1 грудня - річниця визволення Португалії від іспанського панування в 1640 році. !zn

Читайте також:

Португалія слідом за Грецією опиниться на краю дефолту, - експерт


Єврозона офіційно схвалила виділення Греції другого пакету фіндопомоги

Португальці намагалися взяти штурмом парламент


У Португалії - один з найбільш грандіозних страйків в історії країни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі