Після Євро-2012 Україна відмовиться від переведення стрілок і залишиться у другому часовому поясі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вчені порадили Миколі Азарову скасувати перехід на літній/зимовий час, а на Донбасі і на Закарпатті ввести регіональний час.

Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога заявив, що прем'єр-міністр України Микола Азаров після наради за участю вчених прийняв остаточне рішення з проблеми часового поясу в країні.

«Прем'єр сказав, що предмета для дискусії немає, ми повинні бути у другому часовому поясі. Тому, у зв'язку з тим, що ми проводимо Євро-2012, ми ще раз переходимо на літній час, потім восени переходимо на зимовий час і ставимо крапку. Крім того, вчені внесуть пропозиції про те, щоб вводити регіональний час для Луганської, Донецької, Закарпатської областей зі зміщенням на півгодини. Це практикувалося і в радянський час, і на початку незалежності України, це нормальна практика, і вона допоможе зняти ті проблеми, які виникли. Вважаю, що прем'єр у цьому питанні поставив крапку, толерантно і це влаштувало всіх», - повідомив В.Балога в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 3 лютого.

В.Балога прогнозує, що Російська Федерація найближчим часом перегляне рішення про відмову переходу на зимовий і літній час.

«Росія зробила помилку, і повірте, що мине дуже короткий час, максимум рік-півтора, і Росія перейде на той само принцип, який був до прийняття ними рішення про те, щоб не переходити», - сказав він.

Балога зазначив, що в Україні це питання перейшло у політичну площину, але, в кінцевому підсумку, "розум узяв гору у Верховній Раді". "І ми більшістю голосів залишилися в тому поясі, в якому маємо бути, - у другому часовому поясі", - сказав він.

Нагадаємо, що Верховна Рада 20 вересня скасувала перехід на зимовий час, а 18 жовтня, скасувала своє ж рішення, доручивши Кабінету міністрів підготувати закон, який буде регламентувати це питання. !zn

Читайте також

МОЗ попереджає: перехід на літній час шкідливий для здоров'я

Кабмін не піддався на вмовляння Колеснікова перейти на зручний для Росії час

В Ужгороді вирішили перейти на зимовий час

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі