Президент Польщі закликав українців подолати сентименти щодо комунізму

Поділитися
Коморовський та Азаров у Харкові вшанували пам'ять Катині

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав українців інтегруватися із західним світом на основі історичної правди та подолання сентиментів щодо комуністичного минулого.

Про це він заявив під час відкриття перед президентським палацом у Варшаві виставки, присвяченої польській частині цвинтаря жертв сталінського режиму, яка незабаром з'явиться на території Національно-культурного заповідника «Биківнянські могили» під Києвом.

«Треба пам'ятати про скоєні злочини, зокрема і для того, щоб послідовно заохочувати наших сусідів на сході, маю на увазі особливо українців, до інтеграції із західним світом на основі правди і на основі подолання іноді сентиментів, а іноді і незнання про те, чим був комунізм в СРСР», - зазначив Коморовський.

Президент Польщі поінформував, що в Биківні під Києвом буде створено четверте польське кладовище жертв Катинської трагедії (вже існують в Катині і селі Мідне в Росії, а також у Харкові).

«Одночасно це буде цвинтар для вшанування в цьому місці інших жертв тоталітарної, комуністичної системи», - зазначив Коморовський. Він підкреслив, що в Биківні поховано близько 100 тис. жертв - громадян колишнього СРСР, а також 3,5 тис. польських громадян.

Експозиція під назвою «Польське військове кладовище у Києві-Биківні» складається з 22 стендів, на яких представлені результати ексгумації археологами польських жертв НКВС 1940 року.

Президенти України і Польщі Віктор Янукович і Броніслав Коморовський візьмуть участь у церемонії відкриття Меморіалу пам'яті жертв політичних репресій на території Національно-культурного заповідника «Биківнянські могили» під час державного візиту Коморовського в Україну 20-21 вересня. !zn

Читайте також:

Президенти Польщі та України у вересні відкриють цвинтар у Биківні

Польща відмовилася бути посередником у діалозі між Януковичем і Тимошенко: немає шансів на успіх

Польща назвала євроінтеграцію України своїм пріоритетом

Коморовський та Азаров у Харкові вшанували пам'ять Катині

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі