Президент зробив заяву в День пам'яті жертв голодоморів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України Віктор Янукович звернувся до українців у День пам'яті жертв голодоморів.

«Щорічно в кінці листопада ми вшановуємо пам'ять загиблих від страшних голодоморів, які забрали життя мільйонів людей. Небачена трагедія світового масштабу завдала непоправної шкоди Україні», - йдеться у зверненні, розміщеному на сайті президента.
«Жахливі роки тоталітаризму стали і духовною катастрофою: було зруйновано безліч храмів, фізично знищено й відправлено до табору сотні тисяч селян, робітників і представників інтелігенції, постраждала майже кожна українська сім'я», - наголошується у зверненні.
«Свято зберігаючи пам'ять про трагічні сторінки нашого минулого, Українська держава впевнено рухається вперед, розвиваючи громадянське суспільство на принципах захисту прав і свобод, закладаючи міцні основи для прийдешніх поколінь», - заявив президент.
Нагадаємо, що згідно з офіційними даними СБУ від 2009 року, кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 рр. складає 10 млн 63 тис. людей. З цих втрат 3 млн 941 тис. людей померли безпосередньо від голоду і 6 млн 122 тис. ненароджених.
День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій відзначається в Україні в четверту суботу листопада (у 2011 році - 26 листопада).
Заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років планують провести 32 країни.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі