Президента Угорщини позбавили докторського ступеня за плагіат

Поділитися
© erdely.ma
Автор використав дослівний переклад «величезного обсягу» тексту з дисертації болгарського спортивного діяча Миколи Георгієва без оформлення їх як цитат.

Докторська рада Будапештського університету медицини і спорту імені Ігнаца Земмельвайса (колишній Університет фізичного виховання) у четвер, 29 березня, прийняла рішення позбавити наукового ступеня чинного президента Угорщини Пала Шмітта через плагіат.

За словами ректора університету Тівадара Тулассая, 33 члени ради проголосували за позбавлення президента ступеня, четверо - проти. Рада зробила висновок, що докторська дисертація Шмітта не відповідає вимогам і етичним нормам наукової роботи, оскільки автор використовував дослівний переклад «величезного обсягу» тексту з дисертації болгарського спортивного діяча Миколи Георгієва без оформлення їх в якості цитат і вказівки джерела цитування.

На початку січня угорський журнал журнал HGV повідомив, що понад 80% докторської дисертації Шмітта про сучасні Олімпійськи ігри, яку він захистив у 1992 році, скопійовано з наукової роботи Георгієва. Після цього Університет Земмельвайса, який є найстарішим медичним інститутом в Угорщині, заснував спеціальну комісію для проведення експертизи докторської дисертації Шмітта на предмет плагіату.

Як повідомлялося, викритого в плагіаті екс-міністра оборони ФРН Карла-Теодора цу Гуттенберга оштрафували на 20 тис. євро за порушення авторських прав. Цу Гуттенберг подав у відставку зі своєї посади 1 березня 2011 року. До цього він відмовився від наукового ступеня кандидата наук, а потім і університет Байройта позбавив екс-міністра кандидатського ступеня.

Українські політики також були неодноразово викриті в плагіаті без будь-яких наслідків для них.

Читайте також:

Угорського колегу Януковича позбавлять докторського ступеня за плагіат

Угорського колегу Януковича викрили в плагіаті при написанні докторської дисертації

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі