Президентські вибори в Росії розпочалися з голосування на Чукотці

Відео
Поділитися
© stokart.ru
Проголосувати першими за майбутнього президента Росії отримали можливість жителі Чукотки.

У Росії почалося голосування на президентських виборах 4 березня. Перші виборчі дільниці відкрилися на Чукотці о 8:00 за місцевим часом (22:00 3 березня по Києву).

Глава ЦВК РФ Володимир Чуров був у захваті від можливостей системи відеоспостереження, яка була реалізована на виборах в Росії у відповідь на звинувачення у фальсифікаціях виборів до Держдуми 4 грудня. "Це фантастика"!, - вигукнув він, спостерігаючи в реальному часі за відкриттям виборчих дільниць на Чукотці.

"Уперше в історії ми бачимо в реальному режимі, як почалося голосування", - сказав він.

Чуров відзначив високу явку виборців, що було видно на екрані. Він зробив прогноз, що активність виборців буде високою. "Якщо на Чукотці така явка з ранку, то ми можемо чекати найвищі цифри", - сказав він.



Це вже шості президентські вибори в новітній історії країни. Уперше глава держави обирається на шість років.

Скористатися своїм виборчим правом зможуть майже 108 млн 138 тыс громадян. Для них з 08:00 до 20:00 (місц. ч.) будуть відкриті близько 95 тыс виборчих дільниць. Взяти участь у виборах зможуть і 1,8 млн росіян за межами країни: в 147 державах утворено майже 400 ділянок.

За перемогу борються п'ять кандидатів: прем'єр уряду Володимир Путін, якого було висунуто "Єдиною Росією", лідери парламентських партій Геннадій Зюганов (КПРФ), Володимир Жириновский (ЛДПР), Сергій Миронов ("Справедлива Росія") і самовисуванець мільярдер Михайло Прохоров. У виборчому бюлетені їх прізвища розташовані в алфавітному порядку.

Перші попередні результати виборів в інформаційному центрі Центрвиборчкому почнуть оголошувати лише після 21:00 мск (19:00 по Києву), коли закриються останні виборчі дільниці в Калінінградській області. Вже ранком 5 березня ЦВК пообіцяла повідомити попередні результати, які грунтуватимуться на даних 99,9% підсумкових протоколів, отриманих з допомогою ДАС "Виборы". Офіційні підсумки Центрвиборчком визначить не пізніше за 14 березня. !zn

Читайте також

ЦВК Росії не помітила порушень у президентській кампанії

Громадяни СРСР зможуть проголосувати за Путіна в Одесі

За даними соцопитувань, Путіна оберуть вже в першому турі

Кремль замкнули в "Біле кільце"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі