Програма навчання талановитої молоді за кордоном під загрозою провалу через затримку фінансування

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© media.realitatea.ro
Бюджетна програма навчання і стажування талановитої молоді за кордоном під загрозою провалу через затримку фінансування: із затверджених Радою 50 мільйонів 770 тисяч гривень надійшло лише трохи більше 3 мільйонів.

Згідно зі звітом Держказначейства, станом на 1 липня 2012 року на бюджетну програму навчання та стажування талановитої молоді за кордоном із затверджених Верховною Радою 50 мільйонів 770 тисяч гривень надійшло лише трохи більше 3 мільйонів. Про це пише Оксана Онищенко в статті «Щасливчики» на валізах» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

«Наш університет отримав від Міносвіти лімітну довідку про бюджетні асигнування та кредитування на 2012 рік. У ній зазначено, що гроші, виділені на цю державну програму, надійдуть лише у грудні 2012 року. Ми звернулися з відповідним листом до МОНМС, попрохали вплинути на ситуацію. Бо інакше студенти не зможуть ні заплатити за навчання, ні отримати візи. У нас навчаються талановиті молоді люди, серед яких є вихідці з малозабезпечених сімей. У них немає грошей на те, щоб здійснити поїздку. А університет також не зможе їм допомогти, бо в нашому кошторисі не передбачено такі витрати», - повідомив проректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Геннадій Варламов.

Одна з нинішніх «щасливиць» - студентка Тетяна Крачко - звернулася до Ми­коли Азарова через його сторінку на «Фейсбуці»: «Я, як іще 180 студентів, зіштовхнулася з проблемою фінансування. Я сконтактувала із закордонним ВНЗ, домовилася про навчання, знайшла хімічну лабораторію, у якій зі мною хотіли б працювати. Мені надіслали запрошення, підписали й надіслали договір між французьким університетом і моїм, зайнялися пошуками житла. Навчання там починається з 4 вересня. Але, щоб відкрити візу, забронювати квитки, я маю підтвердити свою платоспроможність. У Міносвіти наразі не готові перерахувати гроші, а їхати потрібно вже тепер. Це чудова програма, справ­ді дуже перспективна для української молоді. Тільки, на жаль, якщо фінансування не буде, я не зможу вчасно з’явитися на навчання, і його буде анульовано. Закор­донний ВНЗ не зовсім зрозуміє таку зміну рішення, і наступного разу навряд чи захоче мати справу з українськими, як виявляється - несерйозними, студентами. Дуже прикро за країну…». Відповіді від Миколи Яновича дівчина досі не отримала.

Докладніше читайте в матеріалі «Щасливчики» на валізах» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

У 2013 році одинадцятикласники отримають дипломи 1 червня

У школах стрімко зростає кількість «липових» медалістів

Табачник похвалився, що при ньому закрили всього 300 шкіл

Київських дітей хочуть пускати в школу за картками

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі