Прокуратура буде домагатися перегляду вироку "миколаївському садистові", що побив Олександру Попову

Поділитися
© zpravy.idnes.cz
У прокуратурі вважають 12-річний термін ув'язнення занадто м'яким покаранням для молодого чоловіка, який побив до стану коми дівчину, «що потрапила під гарячу руку». Прокуратура має намір внести апеляційну скаргу на рішення суду.

Прокуратура має намір оскаржити рішення Ленінського райсуду м. Миколаєва, що засудив Олександра Косінова до 12 років в'язниці за замах на вбивство Олександри Попової. Прокуратура має намір домагатися для «миколаївського садиста» більш суворого покарання.

Про це заявив заступник прокурора Миколаївської області Денис Андрєєв, який підтримував державне обвинувачення в суді.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області, державне обвинувачення під час дебатів орієнтувало суд на призначення остаточної міри покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

- Миколаївського мучителя Олександри Попової засудили до 12 років позбавлення волі

«Державне обвинувачення під час дебатів орієнтувало суд на призначення остаточної міри покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Ми виходили з того, що така міра не повністю відповідає тяжкості вчиненого злочину, також ми враховуємо і ту обставину, що сам підсудний, скоївши тяжкий злочин, фактично не визнає своєї провини», - зазначив Андрєєв.

«Максимальна міра покарання, передбачена КК України - довічне ув'язнення. Таким чином, вважаю, підсудному призначено досить м'яку міру покарання. Прокуратура має намір внести апеляційну скаргу на рішення суду і наполягати на покаранні у вигляді 15 років позбавлення волі», - підкреслив заступник прокурора області.

Нагадаємо, побиту Олександру Попову знайшли 10 березня у Миколаєві в одну ніч з Оксаною Макар. Вона стала випадковою жертвою молодого чоловіка, який посварився з дружиною і жорстоко побив дівчину, «що потрапила під гарячу руку». У результаті Олександра більше 40 днів перебувала в комі.

Дії нелюда, який напав на дівчину, кваліфіковані за п. 7 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство з хуліганських мотивів) і ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна).

За діями Косінова, дружина і її подруга спостерігали за ним, однак жінки потім заявили, що боялися втрутитися і припинити побиття.

Підсудний Олександр Косінов частково визнає свою провину і говорить, що не хотів убивати дівчину. !zn

Читайте також:

Для повної реабілітації жертві миколаївського садиста Олександрі Поповій знадобиться рік

Жертва миколаївського садиста прийшла до тями після 40 днів коми

Миколаївський садист, який побив Олександру Попову, визнав свою провину лише частково

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі