Проти Стросс-Кана подано черговий позов щодо сексуальних домагань

Поділитися
© з особистої сторінки facebook
Французька письменниця Трістан Банон у вівторок, 5 липня, подала в прокуратуру Парижа позов проти колишнього голови МВФ Домініка Стросс-Кана, звинувативши його в сексуальних домаганнях. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на адвоката француженки Давида Куббе.

Після розгляду наданих матеріалів прокурори ухвалять рішення про порушення кримінальної справи. Давид Куббе заявив, що у його підзахисної не має наміру перетворювати справу в "політичний процес".

Банон звинуватила 62-річного політика і фінансиста в спробі згвалтування, вчиненій нібито в 2003 році (раніше повідомлялося, що інцидент стався в 2002 році). Д.Стросс-Кан, за версією француженки, спробував згвалтувати її під час інтерв'ю, яке вона робила для своєї книги.
У понеділок, після того, як Трістан Банон підтвердила свій намір засудити Д.Стросс-Кана, сам він заявив, що планує подати на Т. Банон відповідь позов за наклеп.
Письменниця і журналістка вперше заявила про намір подати позов проти екс-голови МВФ 16 травня, через кілька днів після того, як Д.Стросс-Кана заарештували в Нью-Йорку за звинуваченням у домаганні до покоївки в одному з готелів міста.
Наприкінці червня стало відомо, що американські слідчі викрили покоївку, яка звинувачувала Д.Стросс-Кана, в наданні кривосвідчень. Адвокати колишнього глави МВФ, звільненого 1 червня з-під домашнього арешту, висловили сподівання, що тепер з нього знімуть усі звинувачення у цій справі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі